NyheterTävlingar

Phil Mickelson äldste majorvinnaren någonsin

För ett år sedan, vid det 102:a PGA-mästerskapet på TPC Harding Park var Phil Mickelson inte med i tävlingen, utan satt istället i CBS sändningsbås där han kommenterade tävlingen tillsammans med med Nick Faldo och Jim Nantz. Han gjorde ett bra jobb som kommentator. Alla hade kul.

Sen fyllde han 50 och började spela lite på Champions Tour. Han vann sina två första tävlingar där men tyckte att han hade mycket kvar att ge på PGA-touren. De flesta trodde att det var en dröm, att han hade sina bästa år bakom sig och att Champions Tour för 50-plussare var en bra arena för Mickelson framöver.

Men igår skrev han golfhistoria och bevisade alla att han hade rätt.

Phil Mickelson höll sina nerver i styr på den brutalt svåra Kiawah Island Ocean Course och vann PGA Championship och blev den äldste majorvinnaren någonsin. Nästa månad fyller Phil Mickelson 51 år.

– Det är möjligt att det här var den sista tävlingen jag någonsin vinner på PGA-touren. Men det kan också vara ett nytt genombrott för mig och att det kommer fler segrar, vem vet? Det finns ingen anledning att jag eller någon annan kan vinna tävlingar vid den här åldern. Det kräver bara lite mer arbete, men det går.

Han vann till slut med två slag före Louis Oosthuizen och Brooks Koepka. Det var Mickelson andra PGA Championship-titel, hans 45:e seger på PGA-touren, den första sedan våren 2019.

– Det här kommer jag minnas i hela mitt liv, det är svårt att beskriva känslan just nu, men att göra något så här stort, när det inte var många som trodde att jag kunde klara av det, sa en lycklig Mickelson efter sin historiska seger.

Segern är klar och bröderna Phil och Tim Mickelson kramar om varandra.

Den största frågan vid det 18:e hålet var huruvida Mickelson skulle lyckas dela havet av fans som omgärdade honom efter hans inspel till den sista greenen. Men han kom ut på fairway, gick upp på greenen, tvåputtade för par och kramade om sin caddie och bror Tim.

– Faktum är att brorsan sa till mig för några veckor sedan att han kommer vinna igen snart. Han kände att något var på gång, berättade Tim Mickelson på presskonferensen efteråt.

– Jag hoppas att jag fortfarande spelar golf när jag är 50 år, sa tvåan Brooks Koepka.

– Men att gå ut och tävla och vinna vid 50, det är otroligt. Stort cred till Phil, det var riktigt häftigt att se.

Koepka tog ledningen efter det första hålet efter en inledande birdie. Men Mickelson tog tillbaka ledningen direkt hålet efter. Trots att Mickelson gjorde tre bogeys på de första nio hålen kontrade han alltid med en snabb birdie. När han sänkte sitt bunkerslag på det femte hålet för birdie var publiken i extas.

Det blev nya bogeys på 13 och 14 innan han drog i väg en av veckans längsta drivar på det 16:e och gjorde en ny birdie. Sen handlade det bara om att undvika ett stort misstag på avslutningshålen. Och det lyckades han med.

Phil Mickelson – den äldste majorvinnaren någonsin.

– Han fullkomligt älskar den här sporten. När han är hemma spelar han i princip varje dag. Ibland 36 hål om dagen. Han maler på och vill hela tiden fortsätta utvecklas, berättade Tim Mickelson om sin bror.

Jack Nicklaus var 58 när han var med i täten i Masters 1998. Tom Watson var 59 när han föll i särspel i The Open 2009. Fred Couples var 52 när han ledde efter två rundor i Masters 2012. Ingen av dem vann, men de visade vad som var möjligt.

Med bara två segrar på de senaste sju åren och inga topp-20 placeringar den här säsongen erkände Mickelson att hans mentala styrkor inte var vad de en gång var. Han försökte med kostförändringar, meditation och maratonpass på 36 till 45 hål om dagen. Och det verkar ha fungerat.

– Han tror han är 25 år igen, sa hans manager Steve Loy efter att ha kramat om Mickelson vid den sista greenen på Kiawah Island.

I juni är det dags för U.S. Open på Torrey Pines. Det är den enda majorn som saknas för Mickelson i hans jakt på en career Grand Slam. För några månader sedan var det många som trodde att den jakten var över. Men man ska nog aldrig räkna bort Phil Mickelson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights