NyheterTävlingar

Rivstart av McIlroy i Dubai

Rory McIlroy fick en flygande start i DP World Tour Championship på Jumeirah Golf Estates i Dubai. Nordirländaren flög ut ur startblocken och var sex under par efter åtta hål och kom till slut in på 65 slag och leder med två slag i Europatourens säsongsavslutning.

Efter en inledande birdie gjorde McIlroy en mäktig eagle på det andra hålet. Det blev ytterligare birdies på femman, sjuan och åttan innan dagens enda bogey kom på nian. Han kontrade raskt med en ny birdie på det 10:e hålet, sen följde sju raka par innan han slog en läcker pitch från framkanten av greenen på det sista hålet till en meter från hål och satte birdieputten.

– Jag har mycket erfarenhet av den här banan, många fina minnen och minnen av bra slag och bra puttar. Den passar mig bra, de flesta fairwaybunkrarna ligger runt 300 yards bort, och kan man slå över dem, blir det bredare bakom och man kan attackera flaggorna.

– Jag trodde inte att jag hade klubba nog att nå greenen på tvåan. Jag siktade på bunkern kort om green som ett bra läge att hamna i, men jag fick en perfekt träff och satte sen eagleputten så det var blev en bra start.

McIlroy hoppas att bli den första att vinna DP World Tour Championship tre gånger efter att ha segrat här 2012 och 2015. Han är två slag före Finlands Tapio Pulkkanen, Christiaan Bezuidenhout från Sydafrika och Danmarks Joachim B Hansen, vinnare av förra veckans Aviv Dubai Championship på den närliggande Fire Course.

Race to Dubai-ledaren Collin Morikawa gjorde sex birdies och två bogeys och med sina 68 slag delar amerikanen femteplatsen och är i fortsatt ledning av Race to Dubai.

Den engelska trion Tyrrell Hatton, Paul Casey och titelförsvararen Matt Fitzpatrick, som alla kan snuva Morikawa chansen att avsluta säsongen som nummer ett, gick samtliga på 70 slag, två under par och delar 20:e platsen.

De två svenskarna i startfältet fick en bra start i Dubai. Alexander Björk är en av många som delar femteplatsen med fyra under par och två slag efter ligger Joakim Lagergren på en 20:e plats.

Foto: Getty Images

Klicka här för aktuell ledartavla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights