Nyheter

Phil Mickelson gör en pudel och tar time-out

Phil Mickelson har gett sitt stöd till hårt kritiserade och Saudi-stödda Super Golf League och har förklarar varför han överväger att gå med i nya touren. Något han fått lida för. Dessutom har Mickelson kallat PGA-touren för en diktatur. Golfkollegorna har skarpt tagit avstånd till 51-årige amerikanens uttalanden. En som verkligen sågat Mickelsons ord är nordirländaren Rory McIlroy:
– Det är naivt, själviskt, egocentriskt och ignorant, säger han till Golfweek.
– Jag vill inte sparka på någon som ligger, men jag blev väldigt förvånad, besviken och ledsen. Jag är ganska säker på att han sitter hemma och funderar över sin position i allt det här och vad han ska göra nu, säger McIlroy som inte tror Super League blir särskilt super.

Ingen golfare nappade på Mickelsons lobbying

Phil Mickelson trodde att han skulle kunna locka med sig andra spelare på PGA-touren att byta, men ingen har nappat.

– Vem finns kvar? Vem ska åka dit? Jag menar det är inga kvar. Enligt mig är det helt dött. Jag kan inte se en enda anledning att byta tour, säger Rory McIlroy.

Rory McIlroy
Rory McIlroy sågar Phil Mickelsons uttalanden

Utan stjärnor är nya touren Super Golf League inte värd något. Phil Mickelson har insett att han misslyckats i sin lobbying och nu ber han om ursäkt. Efter att ha hållit sig borta från offentligheten gjorde amerikanen ett uttalande på tisdagen. Han publicerade ett inlägg på sina sociala medier, där han ber om ursäkt för sina yttranden och antydde att han kommer att ta en paus. 

Phil Mickelson ångrar sig

Mickelson skriver att han använde ord han ångrar, men som ryckts ur sitt sammanhang. Han vidhåller dock att golfen behöver förändras och att han bara haft goda erfarenheter av det saudibackade LIV Golf Investments. I går meddelande även Mickelsons sponsor KPMG att de beslutat att avsluta sitt samarbete med spelaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights