Nyheter

Phil Mickelson tappar sponsorer – Callaway lämnar

Callaway Golf har tagit en break i sitt samarbete med 51-årige proffsgolfaren Phil Mickelson. Det var den fjärde långvariga sponsorn som antingen avslutar eller stoppar sitt partnerskap med den sexfaldiga majormästaren sedan hans kontroversiella kommentarer om PGA-touren blev hårt kritiserade förra veckan.

Avslutar sponsring med Mickelson

KPMG och Amstel Light meddelade tidigare i veckan att de avslutar sin sponsring med Mickelson. Workday gjorde samma sak under fredag, och Callaway gjorde senare ett uttalande om att de tar en paus med Mickelson.

Phil Mickelson har alltid varit en av golfvärldens populära spelare, och han är sedd som en trevlig person som spridit positiv energi omkring sig. Tyvärr har hans ord om PGA-touren slagit tillbaka mot honom och nu är han i en situation han aldrig kunde drömma om.

Phil Mickelson
Phil Mickelson reflekterar nu över sin situation

– Phil Mickelsons personliga varumärke rasade i samma sekund hans uttalanden om PGA-touren offentliggjordes, säger en person med insyn. Sponsorerna måste agera så här för att inte tappa förtroende.

Mickelson straffas

– Det har blivit en kamp, där PGA med all sin kraft slår tillbaka och straffar amerikanen, skriver en annan person i kommentarerna på sociala medier i frågan.

Espn Golf skriver att Callaway inte tolererar Phil Mickelsons kommentarer och att de (Callaway) var mycket besvikna över hans val av ord. De återspeglar inte på något sätt våra värderingar eller vad vi står för som företag.

Respekterar beslutet

– Phil har bett om ursäkt och vi vet att han ångrar hur han hanterade de senaste händelserna. Vi erkänner hans önskan att ta en time-out från spelet och respekterar det beslutet. Vid denna tidpunkt har vi kommit överens om att pausa vårt partnerskap och kommer att omvärdera vår pågående samarbete, meddelar Callaway.

Phil Mickelson

Beslutet är en oerhörd tragedi för Mickelson, som tappar en sådan stor och välkänd sponsor. Det innebär förstås ett inkomstbortfall för golfaren och en sorg, då Callaway och Mickelson år 2017 kom överens om att förlänga sin relation under resten av hans spelarkarriär.

Valde bort PGA-touren

Sponsorernas beslut om att bryta samarbetet Mickelson skedde efter det att författaren Alan Shipnuck släppte ett utdrag ur sin kommande, otillåtna biografi om Mickelson förra veckan. I den sa Mickelson att han såg förbi saudiernas kontroversiella historia för att få inflytande på PGA Tour.

Mickelson bad om ursäkt

Hans kommentarer fick utbredd kritik, inklusive från andra PGA-tour-spelare, vilket ledde till att Mickelson bad om ursäkt flera dagar senare.

– Även om det inte ser ut så här nu med tanke på mina senaste kommentarer, har mina handlingar under hela den här tiden alltid varit för golfens bästa, skrev Mickelson. Det finns problem med off-the-record-kommentarer, som tas ur sitt sammanhang och utan mitt samtycke, men den stora saken är att jag använde ord som inte speglar mina sanna känslor eller avsikter. Jag förolämpade folk, och jag är djupt ledsen för mitt ordval. Jag är mer än besviken och kommer att göra allt för att självreflektera och lära av detta.

Phil Mickelson tillade att han tar en paus från golf ”för att prioritera dem han älskar mest och för att jobba på att vara den man han vill vara.

Ville stötta spelarna

– Jag har gjort många misstag i mitt liv, skrev Mickelson som en del av sitt uttalande.
Min avsikt var aldrig att skada någon och jag är ledsen för de människor som jag har påverkat negativt. Det här har alltid handlat om att stötta spelarna och jag uppskattar alla människor som har gett mig tvivel.

Känsligt ämne

I Fire Pit Collective-podden sa Shipnuck att Mickelson tog kontakt med honom för att diskutera PGA-touren och andra frågor i november. Shipnuck sa att Mickelson aldrig sa att deras diskussion var ”off the record” eller endast i bakgrundssyfte, och visste att den skulle användas i hans bok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights