Utrustning

Phil Mickelsons bästa golftips för 2021

Vilken förvandling! När Phil Mickelson var 36 år brydde han sig inte om sin hälsa och var på väg åt fel håll. Men han tog tag i det, investerade i sig själv och vid 50 är han en av de mest vältränade på touren.

Hittat konceptet

Phil Mickelson tillhör numera de äldre i proffsgänget. Men det gör inte honom sämre ute på banan för det. Han har hittat sin träningsform som är ett riktigt vinnarkoncept. På Instagram lär han ut dels hur man får till ett riktigt långt slag och bombar från tee.

Viktiga styrkan i rygg och mage

I dag är gympasset en lika stor del av grunden som slagen (nästan!) och i filmen nedan berättar Phil Mickelson varför det är så viktigt att ha en stark ”core” mage och rygg även kallad ”korsetten”. Vridningen är det många som har svårt med i golf. Den är ju ack så viktig för att få till ett bra slag och det är i benen samt i ”korsetten” som rörelsen sitter, menar Mickelson.

Tre viktiga delar

Phil Mickelson visar hur man får till en elak ”bomb” med drivern. En lyckad sådan är uppdelad i tre delar, menar han. För det första krävs två veckor av ”uppbyggnad av styrka”. Då får man musklerna som behövs för att ha kroppen i balans för att slå i väg den vita bollen mot skyn. För det andra krävs två veckor av ”kraft” och två veckor av ”explosivitet”. Det låter ju lätt, men hur är det i praktiken?
Phil Mickelson menar att dessa tre delar kräver träning för tre kroppsdelar – ryggrad, knän och axlar.

Se till att stärka ryggen!

För ryggraden är det TRX och stor pilatesboll som gör arbetet.
– När man svingar snabbt, ska man inte anstränga muskelfästena så att musklerna låser sig. Då kan vi inte röra oss, säger Mickelson.
Och det sker för många människor som svingar i dessa hastigheter första gången – de stärker inte sin ryggrad och musklerna låser sig och de kan inte röra sig.

För knäna är det inte vanliga knäböj som gäller, utan knäböj på en instabil plattform med vikter.

För axlarna är det inte vanliga pushups utan gummiband, TRX, som man ska använda. Mickelson menar att det är viktigt att bygga upp de stabiliserande, små musklerna för att förhindra skada.

Hör Phil Mickelsons tips här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights