Golfbanor i USANyheterTävlingar

Robert Karlssons revansch i Florida

Katrineholms stolthet Robert Karlsson, 52, har återvänt till tävlingsgolfen efter rehabilitering av sina svåra ryggproblem. Just nu spelas Chubb Classic i Florida i USA och det började lysande för svensken. Efter första dagen placerade han sig på en andra plats med 66 slag (-6). Vi får se i veckan om Karlsson klarar att hålla den platsen på ledertavlan. Golfstjärnan slutade tvåa förra året, så det är en placering han är van vid när det gäller Chubb Classic.

Kom tvåa förra året i golftävlingen Chubb Classic

Efter två rundor 2021 var Robert Karlsson i delad ledning med Fred Couples, båda på 12 under par, men det blev USA:s Ryder Cup-kapten Steve Stricker, som segrade förra året i Chubb Classic. Robert Karlsson närmade sig på slutet med en fin avslutning, men Stricker kunde till slut vinna med ett slag före svensken.

Sedan dess har golfkarriären varit en berg-och-dal-bana. Smärtorna har gjort att Karlsson fått ställa in en rad tävlingar.

Men nu är han tillbaka och vi gillar det vi ser. Nytt år, ny omgång av stortävlingen i Florida. Med åtta birdies från första ronden verkar Karlsson må prima. Vi får se hur långt det räcker. Det är årsdebut på PGA Tour Champions för Robert Karlsson och han ser på framtiden med tillförsikt. Ryggsmärtorna har hindrat 52-åringen från att träna intensivt. I stället har han långsamt och försiktigt gått in i gymmet och stärkt upp musklerna med ett väl sammansatt fys-program.

Golfrörelsen är inte optimal

– Jag har sett till att slå förre bollar i år, berättade Karlsson tidigare i år. Han har tagit en dag i taget för att se hur pass mycket ryggen klarar av. Golfrörelsen är inte optimal för kotorna, medger Robert Karlsson, som blev professionell på PGA European Tour 1989

I ledningen av 2022 års Chubb Classic i Florida finns tyske Bernhard Langer på sju under par efter 15 spelade hål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights