NyheterSvenska golfbanor

Romeleåsens Golfklubb gör insamling för de utsatta i Ukraina

Varje dag nås vi av rapporter om det humanitära arbetet i och utanför det krigsdrabbade Ukraina. Hjälporganisationer och frivilliga gör ett beundransvärt arbete utifrån de förutsättningar som finns och kämpar för människorna på plats. För att bidra till detta arbete bjuder Romeleåsens Golfklubb den 2 april in golfspelare från Skåne till en lagtävling för att samla in pengar till de drabbade i Ukraina.

Varje lag (som består av fyra spelare) erlägger en startavgift som oavkortat går till Röda Korsets arbete i Ukraina. Förutom detta bidrar klubben med 10 kr för varje gjord birdie, 50 kr för eagle och 500 kr för en albatross.

Tävlingsformen scramble är idealisk för att det ska göras mycket birdes eller bättre. Även dessa pengar går oavkortat till de behövande. För att förstärka summan kommer klubbens samarbetspartners att kontaktas för hur mycket de vill bidra med för varje birdie, eagle och albatross.

De enskilda spelarna kan också efter tävlingen utmana någon annan i ett tävlingsmoment på klubbens puttinggreen med 100: i insats. Tre stationer kommer att finnas: Lång putt, chip från ruff och ett lobbwedgeslag . Den som sänker bollen i hål eller kommer närmast vinner stationen. Den som tar hem två stationer slipper betala (om de inte vill) medan förloraren swishar sin insats till klubbens Röda Korset-bössa.

Romeleåsens Golfklubb uppmanar andra golfklubbar och idrottsföreningar att göra sina egna upplägg för fundraising till alla lidande i det krigshärjade Ukraina. Detta evenemang arrangeras i samarbete mellan Romeleåsens Golfklubb, Romele Kro, Röda Korset, Titleist och PING.

Läs mer och anmäl dig till tävlingen här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights