NyheterTävlingar

Rory McIlroy leder PGA Championship

Tidigt in i den första rundan av årets PGA Championship var John Daly i ledning och publiken var i extas. Men fyra bogeys på de sista fem hålen gjorde att 56-åringen föll tillbaka och slutade på två över par. Även Tiger Woods fick en bra start med en inledande birdie och Woods såg stark ut på Southern Hills. Golfvärldens fokus riktades mot superstjärnan som spelade sin andra tävling efter sin svåra bilkrasch förra året. Woods fina start kom av sig och amerikanen radade upp bogeys samtidigt som han såg ut att ha ont. Det blev till slut 74 slag och Woods delar 99:e platsen efter torsdagens spel.

Istället var det Rory McIlroy som tog tag i taktpinnen i årets andra major. Nordirländaren spelade med Woods och Jordan Spieth öste i birdies på sina första nio hål. Två sena bogeys räddades upp av en birdie på det sista hålet och med 65 slag, fem under par, leder McIlroy efter den första rundan.

McIlroy har inte vunnit en major på åtta år och har på senare år haft en förmåga att spela bort sig på stora tävlingar redan under det första varvet. Men inte denna gång. Den nyligen renoverade Southern Hills-banan passade McIlroy perfekt där han kunde dra nytta av sin längd från tee.

Som på det 12:e hålet där nordirländaren bombade iväg en drive på 354 yards som lämnade en liten sandwedge kvar till greenen. Han satte upp inspelet nära och gjorde birdie.

– Han har uppenbarligen en helt annan spelplan än jag, sa Tiger Woods efter rundan.

– Spelet spelas annorlunda nu, de långtslående spelarna är otroligt aggressiva numera, sa Woods som hade 195 yards kvar till hålet på 12:an efter sitt utslag. Till skillnad mot McIlroys 86 yards.

Rory McIlroy snittade 331,6 yards från tee på det första varvet. Han slog två drivar på 369 respektive 378 yards och missade endast fyra fairways. Hans 65-runda är den lägsta öppningsrunda från nordirländaren sedan U.S. Open 2011, då vann han.

– När spelet känns såhär är det bara att gå ut, hålla sig till spelplanen och stanna i sin egen lilla värld. Jag spelade riktigt bra idag och det känns skönt att få en bra start. Man kan vara aggressiv på den här banan och jag slog många bra drives idag och kunde kapitalisera på dem, sa en nöjd ledare efter sin runda.

Alex Norén gjorde tre birdies, tre bogeys och resten par och kom därför in på 70 slag och delar 27:e platsen. Henrik Stenson var två slag sämre och delar 56:e platsen.

Klicka här för ledartavlan i PGA Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights