NyheterTävlingar

Will Zalatoris ny ledare på Southern Hills

Sju gånger har Southern Hills varit värd åt olika majortävlingar genom åren. Samtliga sju gånger har de vunnits av spelare som varit i ledning i 36 hål. Så historiken talar för att Will Zalatoris tar hem sin första stora titel på söndag. Efter en bogeyfri 65-runda på fredagen leder 25-åringen som jagar sin första seger på PGA-touren.

Han har blivit något av en majorexpert. Förra året kom Zalatoris tvåa i sin första Masterstävling, och i år kom han sexa på Augusta National. Hans första U.S. Open 2020 slutade med en sjätteplats och när han spelade PGA Championship för första gången ifjol kom han åtta. Och nu är han i ledning på Southern Hills inför helgen.

– Jag spelade bra idag, men hade även lite flyt, framför allt i början av rundan. Jag satte några viktiga tvåmetersputtar för par och att vara bogeyfri på den här banan känns väldigt skönt, sa Zalatoris.

– Den här banans greener och greenområden påminner lite om Augustas. Du kan träffa alla 18 greener här och ändå skjuta 80 slag. Hamnar du på fel ställen på greenerna så är det kört.

Zalatoris går i ledarboll på lördagen med sensationen Mito Pereira från Chile. Precis som Zalatoris jagar Pereira sin första seger på PGA-touren. Med en stekhet putter har han gått runt Southern Hills på 68 respektive 64 slag och är totalt åtta under par.

Det är en mer rutinerad duo som går ut i den näst sista bollen på lördagen. Justin Thomas och Bubba Watson är sex respektive fem under par. Och i bollen före dem går Rory McIlroy som ledde efter den första dagen, men som tappade ledningen efter en 71-runda på fredagen. Tyvärr blir det en helg utan några svenska spelare med. Henrik Stenson missade cuten med ett retsamt slag och Alex Norén var slaget sämre efter en 76-runda.

Klicka här för att komma till ledartavlan från PGA Championship

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights