NyheterTävlingar

Matsuyama spurtade hem Sony Open

Japanen Hideki Matsyama tog in fem slag på ledande Russell Henley och avgjorde sedan med en fantastisk eagle på det första särspelshålet för att vinna Sony Open på Hawaii.

Att Matsuyama skulle vinna tävlingen kändes som en utopi två timmar tidigare när Henley gjorde tre raka birdies och sedan en eagle för att gå de första nio hålen på 29 slag, sex under par, och utöka sin ledning med fem slag. Men Matsuyama växlade upp på de sista nio hålen medan det dök upp grus i Henleys maskineri.

Japanen gjorde fyra birdies på de sista nio hålen som Henley gick ett över par och därmed var Mastersvinnaren ikapp. Under det första särspelshålet dundrade han sedan en spoon från 250 meter till en dryg meter från hålet och satte eagleputten för seger.

En speciell plats för Matsuyama

– Jag är jätteglad. Att vinna här där Isao Aoki blev den förste vinnaren från Japan på PGA-touren är extra speciellt, sa Matsuyma efteråt som i och med segern är den spelare från Asien, tillsammans med K.J. Choi, som vunnit flest tävlingar på PGA-touren.

Trots att han spelade i USA mot en amerikan var Matsuyama den stora publikfavoriten tack vare Honolulus stora asiatiska befolkning. Att sponsorn Sony kommer från Japan bidrog extra till att det var många japaner på plats på Hawaii som lyfte fram Matsuyama på de sista nio hålen.

När Matsuyama kom fram till sin boll på fairway efter sin drive på det första särspelshålet älskade han läget.

– Jag såg slaget framför mig direkt. En skuren spoon som följde vinden från vänster till höger. Jag visste att den skulle landa mjukt på greenen och stanna kvar. Jag slog den perfekt, men hade solen i ögonen så jag såg inte bollen, men när publiken började jubla visste jag att den var bra, sa Matsuyama.

”Det svider, men jag är glad för hans skull”

Henley försökte hålla god min efter ännu en missad vinst. Han har nu varit i ledning på PGA-touren sju gånger efter 54 hål och endast vunnit en av dem.

Russell Henley ledde länge på Hawaii men blev till slut snuvad på segern av Matsuyama. Foto: Getty Images.

– Jag hade en putt för vinst på det sista hålet. Jag kliar mig fortfarande i huvudet när jag tänker på hur jag kunde missa den. Den var nära att gå i och jag vara nära att vinna tävlingen, sa en besviken Henley.

– Det svider, men Hideki spelade bra golf i dag och jag är glad för hans skull. Jag har haft en bra vecka trots att jag inte vann, och åker härifrån med stärkt självförtroende.

Matsuyamas självförtroende kunde inte vara bättre. Han är nu 10:a i världen och leder FedExCup. Han slog nytt personligt rekord på Hawaii med att gå 14 under par de två sista varven. Hans 257 slag i Sony Open är även det personbästa.

– Jag kommer att fira med sake ikväll, så syns vi igen i San Diego om några veckor på Torrey Pines, log en lycklig vinnare.

Klicka här för att komma till slutresultaten från Hawaii

Här kan ni se höjdpunkterna från tävlingen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights