NyheterTävlingar

Skadad Levet dominerar på Legends Tour

Thomas Levet säkrade sin andra seger på lika många veckor på Legends Tour efter att han besegrat Markus Brier i särspel i Scottish Senior Open.

Fransmannen, som vann Legends Open de France förra veckan, räddade par på det första särpelshålet och eftersom Brier gjorde bogey, räckte det för att säkra segern på Royal Aberdeen Golf Club.

Duon spelade i samma boll under sista dagen och hade därmed koll på varandra. De kom i på varsin 65-runda, totalt 9 under par, vilket innebar särspel. Levet vann Scottish Open på Europatouren 2004 och nu tog han allstå hem en skottsk ”dubbel”.

– Jag är väldigt glad, att vinna två veckor i rad känns overkligt, sa en glad fransman efteråt.

– Jag kände redan i början av säsongen att mitt spel stämde och jag har spelat bra golf en längre tid nu. I början fungerade inte puttningen, men nu är puttern plötsligt glödhet och det är ett bra vapen att ha i bagen och det syns även på resultaten.

”Älskar den här banan”

– Så fort jag hörde att tävlingen skulle spelas på Royal Aberdeen anmälde jag mig direkt. Jag älskar den här linksbanan. Den pressar dig till max och alla dina slag måste fungera.

De två segrarna för Levet har kommit lite oväntat eftersom han har en revbensskada och har inte kunnat träna den senaste tiden.

– Den här veckan tränade jag fulla slag bara dagen före tävlingen. Jag visste dock att spelet satt som det skulle. Däremot har jag tränat väldigt mycket puttning under skadeperioden. Det verkar ha belönat sig.

André Bossert från Schweiz tangerade banrekordet den sista dagen med en runda på 64 slag och delade tredjeplatsen med skotten Gary Orr. Bäste svensk blev Joakim Haeggman som slutade på en fin åttonde plats med ronderna 72-67-71 och totalt tre under par. Nästa tävling på Legends Tour är Farmfoods European Senior Masters i början av oktober.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights