NyheterTävlingar

Ryder Cup: Betygen på alla spelare

Ryder Cup är över för den här gången och det blev en överlägsen seger för USA på hemmaplan. 19-9 är den största segermarginalen sedan man gjorde om formatet 1979 till var den är idag. På Whistling Straits förlorade inte amerikanarna någon omgång. Europa lyckades dela lördagens bästbollar där de fick 2-2, annars vann USA alla omgångar. Här kommer en sammanställning hur alla spelare skötte sig under årets Ryder Cup:

USA:

Dustin Johnson, 5 vinster, 0 delade, 0 förluster.

Johnson blev det förste amerikan att spela ihop fem poäng i ett Ryder Cup sedan Larry Nelson 1979. Han spelade strålande hela veckan och parades med Morikawa tre gånger och Schauffele en gång och det blev fyra rätt komfortabla segrar. Tog även hem singelmatchen mot Paul Casey och efter lite sämre spel i Paris 2018 var det nu gasen i botten för världstvåan Johnson.

Betyg: 5

Collin Morikawa, 3 vinster, 1 delad, 0 förluster

Trots att han endast är 24 år han Morikawa redan vunnit två majors. Men detta var debuten i Ryder Cup. Och vilken debut sen! Han fick även äran att ta den halva poängen i singelmatchen mot Viktor Hovland som gjorde att USA vann hela matchen. Hans samarbete med Dustin Johnson fungerade perfekt och Morikawa var nästan läskigt klinisk med sitt långa spel på Whistling Straits.

Betyg: 5

Patrick Cantlay, 3 vinster, 1 delad, 0 förluster.

Gjorde precis som Morikawa sin debut i Ryder Cup och drog ihop 3,5 poäng till USA. Cantlay som vann hela FedExCup för några veckor sedan började med att vinna sina fem första hål i par med Xander Shauffele i fredagens foursome. Visade att kommer vara med i många Ryder Cups framöver.

Betyg: 5

Xander Schauffele, 3 vinster, 0 delade, 1 förlust.

Schauffele kunde inte hålla jämna steg med McIlroy i söndagens singelmatch, men det gjorde inte så mycket. Shauffele stod för en fantastisk debut i Ryder Cup. Han spelade två gånger med Cantlay och en gång tillsammans med Dustin Johnson och vann allt med dem.

Betyg: 5

Bryson DeChambeau, 2 vinster, 1 delad, 0 förluster.

Sannolikt Ryder Cups mest spektakulära och sevärda spelare. Stricker satte ut DeChambeau i bästbollarna där han fick slå sina enorma drivar. Vi minns hans drive på 417 yards i på fredagen i par med Scottie Scheffler. Sen öppnade han singelmatchen mot Sergio Garcia med att driva greenen och sänka putten för eagle. 

Betyg: 5

Scottie Scheffler, 2 vinster, 1 delad, 0 förluster totalt 2-0-1

Ytterligare en amerikansk rookie som imponerade stort på Whistling Straits. Fick spela två bästbollar med DeChambeau och spelade där hur säkert som helst. Krossade världsettan Rahm i singelmatchen. Det är otroligt märkligt att Scheffler inte vunnit en tävling än på PGA-touren, men efter hans imponerande uppvisning i Ryder Cup, lär det inte dröja länge till.

Betyg: 5

Justin Thomas, 2 vinster, 1 delad, 1 förlust.

Justin Thomas kanske var den som var mest taggad av alla inför årets Ryder Cup. Och det syntes på banan. Förlorade dock den första matchen i par med Spieth mot Rahm och Garcia, men skakade av sig den förlusten snabbt. Vann sin singelmatch enkelt och var den som drog igång den amerikanska publiken på Whistling Straits mest.

Betyg: 4

Daniel Berger, 2 vinster, 0 delade, 1 förlust

Vann sin första foursomematch med Brooks Koepka relativt enkelt men paret sprang sedan in i den spanska superduon Garcia/Rahm där de fick stryk trots en bra start. Vann den sista singelmatchen mot Matt Fitzpatrick vilket säkerställde rekordresultatet. Spelade stabilt hela veckan och är en trygg partner för många amerikanska spelare.

Betyg: 4

Brooks Koepka, 2 vinster, 0 delade, 2 förluster

Det var mycket snack om Koepkas fysiska status, hans duster med Bryson DeChambeau och även hans inställning till Ryder Cup men han gav allt i alla sina matcher. Spelet var inte riktigt 100-procentigt, men två segrar blev det för Koepka, bland annat i sin singelmatch mot Bernd Wiesberger.

Betyg: 3

Jordan Spieth, 1 vinst, 1 delad, 2 förluster

Spieth brinner verkligen för Ryder Cup och viker inte ner sig en tum i sina matcher. Slog sannolikt tävlingens slag i foursomematchen på fredagen när han från ett brant läge vid greenen slog upp sig nära hål och höll sedan på att trilla ned i Lake Michigan. Även om spelet inte fungerade perfekt har han en kämpaglöd som sprider sig till de andra spelarna i USA:s lag.

Betyg: 3

Tony Finau, 1 vinst, 0 delade, 2 förluster

Fick spela de båda bästbollarna och imponerade stort i den första, men föll sedan i par med Harris English i den andra. Tände publiken flera gånger med att sätta viktiga puttar men i singelmatchen mot Ian Poulter tog det stopp. Tourens trevligaste kille verkade dock inte alltför nedstämd av den förlusten.

Betyg: 3

Harris English, 1 vinst, 0 delade, 2 förluster

Fick göra sin debut i Ryder Cup som 32-åring och hamnade lite i skuggan bakom alla amerikanska världstjärnor. Spelade med Finau i bästbollarna där det blev en vinst och en förlust. Förlorade sedan en jämn match i singlarna mot Lee Westwood, men då hade USA redan vunnit pokalen.

Betyg: 3

Europa:

Jon Rahm, 3 vinster, 1 delad, 1 förlust

Världsettan Rahm var Europas draglok och katalysator de två första dagarna. Utan Rahm hade krossen varit ännu större. Spelade och puttade magnifikt och bildade ett spanskt superpar med Sergio Garcia som förde tankarna till paret Ballesteros/Olazabal. Trots förlusten i singlarna mot Scottie Scheffler bar han Europa på sina axlar.

Betyg: 5

Sergio Garcia, 3 vinster, 0 delad, 1 förlust

Tillsammans med Jon Rahm drog Garcia Europa framåt i motvinden. Paret vann alla sina matcher och därmed blev Garcia den spelare som spelat in flest poäng i Ryder Cups historia. Han kunde inte hålla jämna steg med DeChambeau i singlarna, men visade att han är en av de största Ryder Cup-spelarna genom tiderna.

Betyg: 5

Shane Lowry, 1 vinst, 0 delade, 2 förluster

Trots att han fick storstryk i den första bästbollen med Rory McIlroy kom han in i laget som en frisk fläkt. Bidrog med mycket energi och förklarade efteråt att det här var hans bästa vecka i livet. Och då har han ändå vunnit The Open. Dunkade i en putt på lördagen för att vinna en poäng till Europa i bästbollen men förlorade sen sin singelmatch mot Patrik Cantlay. Kommer att göra allt för att vara med i Rom 2023.

Viktor Hovland, 0 vinster, 2 delade, 3 förluster

Den norske Ryder Cup-rokkien var en av endast två européer som spelade alla fem omgångarna och det kan ses som att han kommer vara en viktig kugge i framtida europeiska Ryder Cup-lag. Alla ville spela med Hovland och även om han spelade bra, fungerade inte puttningen alls och det blev ingen vinst för honom, men väl två delade matcher.

Betyg: 3

Tyrrell Hatton, 1 vinst, 1 delad, 2 förluster

Är en bra matchspelare och Hatton är ettrig som få. Men spelet satt inte alls för engelsmannen den här veckan och spred både drivar och järnslag över Whistling Straits. På ren vilja och jävlaranamma fick han ändå ihop en seger med Shane Lowry och en delning tillsammans med Jon Rahm. Förlorade stort i singelmatchen mot Justin Thomas.

Betyg: 2

Ian Poulter, 1 vinst, 0 delade, 2 förluster

Ian Poulter tog ut som ett av kapten Harringtons wild cards. Det var inte helt lyckat. Poulter spelade långt ifrån sin bästa golf på Whistling Straits och lyckades inte skrämma amerikanarna alls. Fick rejält med stryk i både bästboll- och foursomematcherna men tog hem singelmatchen mot Tony Finau och har därmed vunnit sex singelmatcher i Ryder Cup.

Betyg: 2

Lee Westwood, 1 vinst, 0 delade, 2 förluster

Det blev en vecka att glömma för den äldsta spelaren på båda sidor. Westwood har nu spelat flest Ryder Cup-matcher av alla spelare, men 48-åringen fick inte ihop några poäng till Europa de två första dagarna. Han avslutade dock i stil när han vann tre av de fyra sista hålen i sin match mot Harris English för att vinna på 18:e hålet. Det var sannolikt Westwoods sista match i ett Ryder Cup.

Betyg: 2

Rory McIlroy, 1 vinst, 0 delade, 3 förluster

För att Europa skulle ha en chans i år behövde de viktigaste spelarna i laget verkligen leverera. Och kanske viktigast av alla var Rory McIlroy som inte fick spelet att stämma alls. Blev för första gången bänkad i foursome, kom ut på söndagen och vann sin singelmatch, men då var det alldeles för sent. Han var en stor besvikelse i år, och det höll han med om själv.

Betyg: 2

Tommy Fleetwood, 0 vinster, 2 delade, 1 förlust

Engelsmannen som gjorde stor succé i Paris 2018 hade inte samma magiska flyt denna gång. Fleetwod vann inte en enda gång men fick en delning i bästboll i par med Hovland på fredagen. Vi trodde att han skulle hitta tillbaka till sitt fina spel från förra året men formsvackan består.  Delade sin singelmatch mot Jordan Spieth.

Betyg: 2

Matt Fitzpatrick, 0 vinster, 0 delade, 3 förluster

Fitzpatrick har nu gjort två Ryder Cup -framträdanden och har ännu inte vunnit en poäng. Det känns helt enkelt som att Ryder Cup är lite för stort för engelsmannen. Förlorade båda sina foursomematcher i par med Lee Westwood och även den sista singelmatchen Daniel Berger, trots att Fitzpatrick var ett upp med tre hål kvar.

Betyg: 2

Bernd Wiesberger, 0 vinster, 0 delade, 3 förluster

Lika illa gick det för rookien Wiesberger som var sista spelare att automatiskt kvalificera sig in i laget. Även om han spelade stundtals riktigt bra golf var amerikanarna starkare. Hade bra läge att vinna lördagens foursome i par med Viktor Hovland men paret förlorade fyra av dem sista hålen.

Betyg: 2

Paul Casey, 0 vinster, 0 delade, 4 förluster

Paul Casey fick dra ett tungt lass med att möta en het Dustin Johnson tre gånger i årets Ryder Cup. Det blev tre förluster. De båda lottas även i singelmatchen där det blev ytterligare en vinst till USA och därmed fyra raka förluster för Casey. Tuff lottning förvisso men veteranen borde att fått ihop några poäng till Europa.

Betyg: 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights