NyheterTävlingar

Norrmännen tar över – svenskarna backar

Norrmannen Jarand Ekeland Arnøy segrade i Visby Open by Destination Gotland på Visby Golfklubb. Norge levererar bra golfspelare på löpande band plötsligt. Medan vi svenskar har sett hur det blågula fältet av elitspelare minskat under åren, märker vi att grannlandet i väst värmer upp touren med grymma spelare som Viktor Hovland exempelvis. Hovland blev uttagen till Ryder Cup-laget nyligen där inga svenska spelare platsade.

viktor hovland

Den 28–30 september 2021 spelades Visby Open by Destination Gotland på Visby Golfklubb. Norrmannen Jarand Ekeland Arnøy segrade och visade upp ett helt enastående spel. Han höll hela vägen in i mål och segrade slutligen med 4 slags marginal efter scorerna 71, 67, 68 för totalt -10.

Prischecken på 72 000 kronor blev ett välkommet tillskott i hushållskassan för 24-åringen som är rankad 708 i världen.

Skandinavisk ledartavla

Det var rena rama Skandinavien på ledartavlan. På andra plats kom svensken Joakim Wikström från Hills GK. Han vann förra året i Visby Open by Destination Gotland. Vinnaren var oerhört nöjd efter den avgörande rundan och sade då:
– Segern är extremt skön här i blåsten. Det är en riktigt skön känsla att veta att spelet gör det som det skall. Det har varit stabilt i nästan varje tävling den sista tiden. Och skönt att visa att man kan gå hela vägen.

Trea och fyra denna gång hamnade två danskar, Sebastian Friedrichsen och Lasse Jensen.

För att få fram nya, duktiga svenska spelare görs ett projekt som heter Balance Golf Management (BGM). Det bygger på ett helhetskoncept med fokus på spelaren såväl på som utanför banan.

Individuellt anpassad träning

I ett pressmeddelande berättas följande:
– Spelare som är kontrakterade av BGM erhåller bland annat finansiell rådgivning, individuellt anpassad träning,
medicinsk rådgivning, medierådgivning samt uppbyggnad/underhåll av sociala plattformar för varumärkesbyggnad. Den individuella träningen leds i första hand av Balance Golfs grundare, Erik Blomqvist, men det finns totalt 33 Balance Golf-tränare runt om i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights