Äta & Bo

Somriga drinkar och kreativ krocket till trädgårdsfesten

Får det lov att vara litet kreativ krocket till trädgårdsfesten? Den mest spelade krocketvarianten i Sverige är så kallad trädgårdskrocket. Spelformen har sina rötter i de allra äldsta typerna av krocket som importerades till Sverige från England i slutet på 1800-talet. I Hendrick’s version är många av de mer komplicerade reglerna borttagna och kreativa tillägg och utsvävningar uppmuntras.

World Cucumber Day

Gurkan är en viktig grundkomponent för Hendrick’s Gin. Varje år den 14 juni firas därför högtidsdagen World Cucumber Day tillsammans med gurkentusiaster världen över. Inför årets festligheter fokuseras firandet i trädgården med den ädla sporten krocket. En sport som gör mycket små anspråk på atleticism och i Hendrick’s egen tolkning erbjuds många friheter när det kommer till regelverk och kreativt utövande. För den som hellre njuter av en drink i skuggan från ett träd, presenteras tre somriga gin-drinkar att avnjuta dagen med.

Ny twist på en klassiker

–Krocket är den perfekta sommaraktiviteten och är i grunden både enkelt och roligt. En svalkande Summer Punch serverad i en teservis är det perfekta avslutet på en lagom vänskaplig trädgårdsturnering. Föredrar du en ny twist på en klassiker föreslår jag att testa vår Hendrick’s Curious Margarita med Hendrick’s Neptunia – en ny gin inspirerad av havet, säger Erik Möller Sjöstedt, Brand Manager på Nigab.

Läskande på gardenpartyt

Här är tips på tre gin-drinkar till trädgårdsfesten:

Hendrick’sSummer Punsch

Du behöver (för ca 10 serveringar):
– 50 cl Hendrick’s Gin
– 20 cl citronjuice
– 9 cl fläderblomssaft
– 3 cl maraschinolikör
– 1 liter ofiltrerad (cloudy) äppeljuice
– Valfria sommarfrukter
– Gurka och myntakvistar till garnering
– Is

Så gör du:
Kombinera samtliga ingredienser i en stor bålskål, blomkruka eller tekanna. Addera rikligt med sommarfrukter (ex. jordgubbar, hallon, gurka, citronskivor) och en handfull is. Servera i tekoppar över en stor isbit eller i coupette-glas. Garnera med gurka och en myntakvist.

Hendrick’s Curious Margarita
Du behöver:
– 5 cl Hendrick’s Gin eller Hendrick’s Neptunia
– 1,5 cl agavesirap
– 2,5 cl färsk lime
– Gurka för garnering

Läskande och kreativ krocket till trädgårdsfesten

Så gör du:
Addera samtliga ingredienser i en cocktailshaker. Fyll upp med is och skaka ordentligt. Sila sedan över i ett lågt rocks-glas och garnera med en skiva gurka.

CucumberLemonade
Du behöver:
– 5 cl Hendrick’s Gin
– 2 cl citronjuice
– 2 cl sockerlag
– Sodavatten
– Citron och gurka

Så gör du:
Fyll ett highball-glas med is. Häll i alla ingredienserna och fyll upp med soda. Rör runt försiktigt. Garnera med citron och gurka. Toppa sedan drinken med mer is.

Så spelar du Hendrick’s Peculiar Garden Croquet
Att lära sig alla regler till krocket tar sin tid. Men är ni redan golfare är det inte svårt. Vi har sammanfattat de viktigaste för att snabbt komma i gång:

– Dela in er i två lag. Laget med flest hattar ansvarar för att bygga upp banan. Utgångspinnen byts med fördel ut mot en överbliven gurka och kyrkan dekoreras obligatoriskt med rosor.

– Slå kloten i valfri ordning från utgångspinnen (gurkan) genom samtliga bågar. Traditionellt sett vänster yttervarv åt respektive håll med mellanstopp genom kyrkan. Försten fram och tillbaka från startgurkan genom alla bågar vinner.

– Slår du klotet genom en båge får du ett extra slag. Det är sen gammalt. Roligast är att krockera motståndarlagets klot och då få chans att skjuta dem av banan för snabbare avancemang från din sida. Men se upp för eventuella motattacker och plötsligt uppkomna regeltillägg.

– Är någon av reglerna till din nackdel införs med fördel nya regler. Hitta på något bättre och organisera en klassisk myntkastning om det nya tillägget för att fastställa om det avslås eller godtas.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights