NyheterTävlingar

Sanslös avslutning när Björk blev tvåa

Alexander Björk har inlett året på ett strålande sätt. Svensken kom 28:a i Abu Dhabi HSBC Championship och sedan 16:e i Hero Dubai Desert Classic och i helgen var han ytterst nära att vinna Ras Al Khaimah Championship, men efter ett sanslöst avslutningshål stod Daniel Gavins som segrare ett slag före Björk.

Det var många om budet den sista dagen av Ras Al Khaimah Championship. De danska tvillingarna Hojgaard var bra med i täten och Nicolai ville såklart försvara sin seger från ifjol. Ryan Fox, som nyligen valdes till årets spelare på DP World Tour, närmade sig toppen hela tiden. Fransmannen Pavon inledde furiöst med att gå de första fyra hålen fem under par och tog över ledningen. Men sen handlade det mesta om engelsmannen Daniel Gavins. Och Alexander Björk.

Inför det sista hålet hade Gavins ryckt åt sig en tvåslagsledning mot Björk och när svensken gjorde bogey på avslutningshålet var ledningen uppe i tre slag. Då började dramatiken.

Gavins slog sin drive en bra bit ute i vattnet på högersidan. Sedan träffade han fairway med sin andra drive från tee. Därifrån blev det nytt vattenbesök med sin spoon. Han droppade vid vattenhindret och slog upp sitt sjätteslag upp på greenen, lite drygt 10 meter från hål. Engelsmannen lyckades sedan sänka den långa putten för dubbelbogey och när Zander Lombard i ledarbollen missade sin eagleputt för att pressa fram ett särpel var saken klar.

– Jag känner mig mållös, om jag ska vara ärlig. Jag har kämpat från tee de senaste veckorna och utslaget på det sista hålet är riktigt läskigt. Även med en tvåslagsledning. Det var ett svårt hål att ta sig igenom och lyckligtvis sänkte jag en lång putt, som jag trodde var för att nå särspel …

– Jag blev chockad när jag först trodde att jag kastat bort segern på det sista hålet för att sedan inse att jag faktiskt vann. Det känns helt otroligt nu, sa Gavins efter sin seger.

Alexander Björk delade andra platsen med Zander Lombard och avancerar till 12:e platsen i Race to Dubai-rankingen.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Ras Al Khaimah Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights