Golftävlingar i EuropaNyheter

Se Ludvig Åbergs magiska spel på klassiska Wentworth

-Det var en dag av både glädje och utmaningar på Wentworth Golf Club, när den svenske golfstjärnan Ludvig Åberg tog taktpinnen och dominera tredje ronden . Medan landsmannen Sebastian Söderberg kämpade på banan, var det Ludvig Åberg som tog tävlingen med storm och imponerande alla med sitt enastående spel.

Golfvärlden håller andan

Åberg kunde återigen bevisa varför han är en av de mest lovande golfspelarna i världen, när han gick runt på blott 66 slag i går. Hans runda inkluderade en eagle, fem birdies och endast en bogey, och han leder nu tävlingen med två slag inför den efterlängtade slutronden. Med ett totalt resultat på 16 under par ligger den 23-åriga svensken i en mycket bekväm position, och golfvärlden håller andan medan han tar sikte på titeln.

-I dag slog jag bollen ganska bra även om jag hade ett par missar med drivern, sade Åberg ödmjukt om sin prestation efter rundan på klassiska Wentworth Club utanför London på lördagen.

Det var inte en felfri dag för Ludvig Åberg. Hans enda verkliga problem kom på 13:e hålet, där han tvingades droppa efter att ha slagit sin drive ner i ett vattenhinder gömt i skogen till vänster. Efter att ha droppat bollen, tog han mod till sig, chippade ut på fairway och rullade in en bogeyputt från omkring 12 meter.

Hade tur med långputten

-Jag visste inte ens att det fanns ett vattenhinder där inne. Jag vet inte hur lång bogeyputten var, men det är väl en så kallad bonus, skrattade Åberg när han kommenterade det svåra ögonblicket.

Med en sådan ödmjuk inställning och en enastående prestation hittills i tävlingen, verkar Ludvig Åberg vara på god väg mot att ta hem BMW PGA Championship-titeln även om fjärde rundan i dag började dramatiskt. Det återstår dock en spännande slutrond, och vi kommer att få se om Åberg kan behålla sitt försprång och kamma hem segern. För nu är han Sveriges stora hopp och en spelare som verkligen har lyft svensk golf till nya höjder. Vi ser med spänning fram emot att se hur hans framtid utvecklas.

Se höjdpunkterna från BMW Championship 2023 här – tredje rundan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights