NyheterTävlingar

Sebastian Söderberg tvåa i Japan

Japansk golf är på frammarsch och japanska spelare skördar stora framgångar på DP World Tour för tillfället. När touren denna vecka kom till just Japan var det en hemmaspelare som var starkast, men det var en svensk som utmanade om segern.

Det blev till slut Yuto Katsuragawa som tog hem ISPS Handa Championship på Taiheiyo Club Gotemba Course. Hemmafavoriten inledde söndagens runda tre slag från täten men 25-åringen öste i birdies på söndagen och han kom till slut in på 63 slag, delad banrekord, och det var endast Söderberg som var i närheten att kunna matcha det. Svensken avslutade med en 67-runda som tog honom till totalt 14 under par, tre slag efter Katsuragawa.

Katsuragawas vinst innebär att Japan har två raka vinster på DP World Tour då Keita Nakajima vann Hero Indian Open nyligen. I februari vann även Rikuya Hoshino Commercial Bank Qatar Masters.

Isao Aoki var den första japanska vinnaren på DP World Tour när han vann European Open 1983 men vi fick vänta 33 år på nästa japanska seger då Hideki Matsuyama lyfte pokalen i HSBC Champions 2016.

Men nu duggar de japanska segrarna tätt på DP World Tour.

Yuto Katsuragawa poserar med vinnarjackan. Foto: Getty Images

Katsuragawa medger att han hämtade inspiration från sina landsmäns framgångar den senaste tiden.

– Att se dem vinna på DP World Tour inspirerade mig verkligen, sa han efteråt.

– Den här tävlingen spelades på hemmaplan och på en bana jag är bekant med. Jag har inte fått uppleva hur det känns att vinna en tävling utomlands än, men jag siktar på att vinna en stor tävling utanför Japan snart.

Katsuragawas första DP World Tour-vinst kommer i hans endast femte start. Han har dock vunnit den här tävlingen tidigare, 2022 när den samsanktionerades med Japan Golf Tour Organisation.

– Nu kan jag äntligen spela mycket på DP World Tour men jag vill även spela på PGA-touren i framtiden, sa Katsuragawa.

Sebastian Söderbergs fina spel den här säsongen fortsatte alltså även i Japan. Andra platsen tar honom till ledningen i Asian Swing Ranking och skulle han behålla den platsen även efter nästa veckas tävling, Volvo China Open, vinner han 200 000 dollar. Han får även spela Genesis Scottish Open och framförallt PGA Championship om några veckor.

Klicka här för att komma till slutresultatet från ISPS Handa Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights