Golfbanor i SverigeNyheter

Lidköpings GK satsar på robotgräsklippare

Efter en testkörning i höstas, med mycket positiva resultat, kommer nu robotgräsklippare från Husqvarna sköta klippningen av Lidköpings golfbana under hela säsongen. Medlemmar och gäster kommer således att mötas av en perfekt klippt fairway och ruff, oavsett dag eller tid på dygnet.

I år kommer nio nya robotgräsklippare från Husqvarna klippa all fairway och ruff på Lidköping GKs bana. Investeringen innebär såväl en förbättrad spelupplevelse och bankvalitet som ett viktigt steg i klubbens miljöarbete. Dessutom kommer befintlig personalstyrka få mer tid till att jobba med andra detaljer och utveckling av banan, medan robotarna ser till att ca 70 000 kvm fairway och 160 000 kvm ruff alltid är i perfekt skick.

– Vi testkörde robotgräsklipparna i höstas och resultatet var helt fantastiskt. Nu ska det bli extra spännande att möta våren på Lidköpings GK just i år. Att fairway och ruff alltid kommer vara nyklippt tidigt på morgonen alla dagar i veckan kommer göra vår redan välskötta parkbana ännu bättre och ger oss helt nya möjligheter till vidare utveckling, säger Sven Lans, vikarierande klubbchef på Lidköpings GK.

Bra för ekonomin och miljön

Tidigare säsonger har fairway klippts av banpersonal ett visst antal gånger i veckan vilket medfört skillnader i spelupplevelsen beroende på vilken dag och tid man slagit ut på banan. De nya robotgräsklipparna kommer i stället att jobba dygnet runt och se till att fairways och ruff alltid är perfekt och jämnt klippt. Utöver den tid som klipparna frigör för banpersonalen innebär investeringen även en rad andra fördelar. Väsentligt lägre bränslekostnader och mindre behov av service och underhåll innebär både ekonomiska besparingar och mindre miljöpåverkan.

– Robotiseringen tillsammans med Husqvarna och Lidköpings Skog & Trädgård är en viktig del i utvecklingen av vårt golferbjudande och även ett led i vårt hållbarhetsarbete. Vi vill ligga i framkant av teknikutvecklingen och med våra nya robotgräsklippare kommer bankvalitet och spelupplevelse bli bättre än någonsin, samtidigt som vi sparar både pengar och minskar klimatpåverkan, säger Sven Lans.

Robotiseringen har möjliggjorts tack vare bidrag från Sparbanken Lidköping. Installationen av robotgräsklipparna har påbörjats under våren och de planeras vara i drift i samband med säsongsstart under april månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights