NyheterTävlingar

Maja Stark ska göra som Tiger Woods

Maja Stark försökte tänka som sin idol Tiger Woods. Men det blev sydafrikanskt i ledning inför det sista varvet av AIG Women´s Open. Med en imponerande 64-runda på lördagen har Ashleigh Buhai ryckt åt sig en femslagsledning på Muirfield, men det finns två svenskor som kommer att göra allt för jaga ikapp Buhai.

Maja Stark, som leder Race to Costa del Sol, ligger på en delad 9:e plats efter ha gått runt på 70 slag på lördagen. Hon har hela veckan använt ett tankesätt för att hantera de tuffa förhållandena på Muirfield: Vad skulle Tiger göra?

Läser puttarna som Tiger Woods

– Jag försöker föreställa mig att jag är Tiger Woods eftersom han inte skulle backa för något slag. Han skulle spela aggressivt och vara orädd och väldigt fokuserad. Jag låtsas att jag är Tiger när jag slår de låga slagen på banan och när jag läser puttarna. Jag försöker tänka som Tiger Woods, säger Maja Stark.

Maja Stark ska göra som Tiger Woods

– Det gäller att inte göra några dumma misstag därute, och acceptera att du gör en bogey ibland och gå vidare. Men tankesättet imorgon ska vara att spela aggressivt och tänka att jag kan vinna hela tävlingen.

Madelene Sagström gick ut i ledarboll på lördagen och fick en bra start. Sagström gjorde tre raka birdies på hålen 4-6 och var då 10 under par och i delad ledning. Men sedan började spelet hacka för Sagström som började missa utslagen och det blev några besök i Muirfields djupa fairwaybunkrar som kostade slag. Hon kämpade sig in på 71 slag och ligger med sina totalt sju under par på en delad fjärde plats inför söndagen.

Ashleigh Buhai leder med fem slag inför den sista dagens spel i AIG Women´s Open. Foto: Tristan Jones/LET

Trots att det var lite blåsigare och tuffare förhållanden under lördagen gick sydafrikanskan Ashleigh Buhai runt på nytt banrekord, 64 slag, och leder stort inför avslutningsrundan. Buhai sköt en 65-runda på fredagen och var alltså ytterligare ett slag bättre på lördagen.

– Jag är otroligt glad över att kunna göra en så låg score i dessa förhållanden. Det är en av de bästa golfrundorna jag någonsin spelat, sa ledarinnan.

– Du kan nog aldrig känna dig bekväm i sista dagen av en major, även fast du leder med fem slag. Det kommer att bli ännu en tuff dag där ute. Det sägs att stora ledningar är svårare eftersom det är lätt att börja spela för defensivt, men om jag fortsätter att spela som jag gjort de första tre dagarna så ska det förhoppningsvis räcka hela vägen.

Klicka här för att komma till ledartavlan från AIG Women´s Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights