GolfbettingNyheter

Våra favoriter till Omega European Masters

Viktor Hovland visade upp ett fantastiskt spel förra veckan och var helt överlägsen i Tour Championship. Norrmannen vann med fem slag före Xander Schauffele och vårt spel till 5,50 gånger pengarna satt därmed perfekt.

Nu vänder vi blickarna till Europa och den sagolikt vackra banan Crans-sur-Sierre GC i Schweiz där Omega European Masters avgörs denna vecka. Tävlingen spelades för första gången redan 1923 och har genom åren haft vinnare som Ballesteros, Montgomerie, Els, Price och Olazábal.

Även svenska golfare har haft framgångar här genom åren. Hela sex gånger har tävlingen vunnits av blågula spelare. Anders Forsbrand vann här 1987 och 2019 var Sebastian Söderberg senaste svensken att vinna här när han knäckte självaste Rory McIlroy i ett särspel.

Alex Norén har vunnit här två gånger. Det har även engelsmannen Matt Fitzpatrick gjort och han peggar upp som favorit i årets Omega European Masters. Fitzpatrick vann här 2017 och 2018, är rankad åtta i världen, men är trots det inte helt klar för Europas lag i Ryder Cup. Fitzpatrick behöver en bra placering i Schweiz för att säkra sin plats i laget, han gillar banan och är i storform och på Unibet får man generösa 9 gånger pengarna på en vinst för engelsmannen. Bra spel!

En annan som jagar en plats i Europas Ryder Cup-lag är skotten Robert MacIntyre. För att vara helt klar för laget måste han vinna denna vecka. Han spelade bra förra veckan i Tjeckien och den korta och trixiga banan i Crans Montana passar honom. MacIntyres fantastiska närspel passar perfekt på Crans-sur-Sierre med sina små greener. Unibet ger 23 gånger pengarna på att MacIntyre vinner denna vecka.

Fransmannen Antoine Rozner är vårt tredje tips. Han har spelat Omega European Masters två gånger tidigare och då slutat 13:e och 4:a. 30-åringen har vunnit tre gånger på DP World Tour och det kan bli en fjärde gång denna vecka. Är i bra form, banan passar honom då han är en av världens bästa spelare med wedgarna. Oddset att Rozner vinner denna vecka är 34 gånger på Unibet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights