NyheterTävlingar

Söderberg leder på Vasatorp

Sebastian Söderberg inledde årets Volvo Car Scandinavina Mixed med en felfri 63-runda och leder tävlingen med två slag efter den första dagens spel.

Svensken började med birdies på första och andra hålet innan han lade till ytterligare två på sexan och åttan för att vara fyra under par efter nio hål. 33-åringen fortsatte sedan att ösa på och efter en ny birdie på tian kom en fantastisk eagle på det 12:e hålet och han avslutade sedan med två birdies till på hål 15 och 16.

– Det var en stabil dag. Jag kände att jag kunde slå mina drivar lite längre än jag brukar göra, vilket gav mig några kortare klubbor in mot greenerna, sa en nöjd Söderberg efteråt.

– Varje miss jag gjorde var på rätt plats och jag gav mig själv många bra chanser. Dessutom var puttern rätt varm idag. Tidigare i veckan har jag kämpat med att se linjerna, men idag var det lättare. Jag slog bara bra puttar på de linjer jag valde.

Sebastian Söderberg hade många fans som gick med och hejade på honom på Vasatorp.

– Min familj och många av mina vänner var på plats och det blir lätt att man sätter extra press på sig själv och vill spela bra framför dem. Jag kände lite extra adrenalin på första tee, vilket inte händer så ofta på en torsdag, men jag fick en bra start och det var trevligt att ha alla där ute hela dagen

Andra platsen på sju under par delas av Alex Fitzpatrick från England och Sydafrikanen Dylan Frittelli. Gavin Green är ensam på sex under medan en kvintett delar femte platsen på fem under par. Bland annat vinnaren från 2022: Linn Grant.

Linn Grant öppnade med en fin 67-runda. Foto: Tristan Jones / LET

Grant fick en bra start med en birdie på det 10:e hålet (hennes första) och gjorde ytterligare en på det 13:e, men snubblade till på det 16:e hålet med en dubbelbogey.

Den femfaldige LET-vinnaren studsade dock tillbaka med bland annat en fin eagle på det 3:e hålet och kom in på 67 slag, fem under par.

– Det var lite upp och ner egentligen, men de sista nio var riktigt bra, sa Grant efteråt.

– Dubbelbogeyn var trist, men jag försökte tänka att varje hål är en birdiemöjlighet och det hjälpte till. Det är underbart att spela på hemmaplan, kul att många följde oss idag och hejade på.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Scandinavian Mixed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights