NyheterTävlingar

Fyra svenskar fixade kortet till DP World Tour

Simon Forsström, som varit i ledningen av finalkvalet till DP World Tour på spanska Infinitum i stort sett hela veckan, avslutade i stil med en 68-runda och vann hela kvalet på totalt 29 under par. 33-åringen var två slag före fransmannen David Ravetto som spurtade rejält den sista dagen med en fin 64-runda.

Det var en lycklig segrare som höll nerverna i styr hela vägen under det sex varv långa kvalet.

– Det känns fantastiskt. Det var tufft idag eftersom det har varit en så lång vecka och nerverna började spela in, speciellt när vinden tilltog. Men jag har spelat så bra hela veckan och den här segern är så viktig för min karriär. Men nu måste jag ta mitt spel till nästa nivå på DP World Tour, sa Forsström efteråt.

På fjärde plats kom den fyrfaldige vinnaren på DP World Tour – Kiradech Aphibarnrat som var nöjd att få spela på DP World Tour igen.

– Jag är helt slut just nu. Det finns så många talangfulla spelare här som är redo för DP World Tour och det känns som att sex varv i slutkvalet är det perfekta testet för att urskilja vem som är redo att tävla med de bästa spelarna. Nu har jag säkrat mitt kort och jag ser fram emot nästa säsong och att jaga ytterligare en titel på DP World Tour, sa thailändaren.

Kiradech Aphibarnrat från Thailand var en av 28 spelare som klarade kortet till DP World Tour. Foto: Getty Image

Det blev totalt 28 spelare som klarade kortet. Fyra av dem gick igenom samtliga tre kvalsteg för att nå DP World Tour nästa år. En av dem var Tobias Edén som började slutkvalet illa med en 76-runda, men följde sedan upp den med fem starka rundor och slutade på en delad 11:e plats.

Även Jens Fahrbring på delad 19:e plats och Niklas Lemke på delad 23:e får de eftertraktade korten till DP World Tour för nästa säsong.

Här är samtliga 28 spelare som får korten till DP World Tour 2023:

Simon Forsström

David Ravetto

Daniel Brown

Kiradech Aphibarnrat

Alejandro Del Rey

Nick Bachem

Pedro Figueiredo

Christoffer Bring

John Axelsen

Ryo Hisatsune

Tobias Edén

Joël Stalter

Mike Lorenzo-Vera

Marcel Siem

Joshua Lee

Gary Hurley

Gunner Wiebe

Sam Hutsby

Gary Stal

Gudmundur Kristjansson

David Horsey

Jens Fahrbring

Niklas Lemke

Andrew Wilson

Ricardo Santos

Garrick Porteous

John Murphy

Adrien Saddier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights