Tävlingar

Solheim Cup till Spanien

Ladies European Tour meddelade nyligen att Spanien kommer att vara värd för Solheim Cup 2023 och att matchen mellan Europa och USA kommer att spelas på Finca Cortesin i Andalusien.

Premiär för Spanien

Det blir första gången som Spanien står som värd för Solheim Cup, men landet är inte främmande för att arrangera stora golfevenemang på både herr- och damsidan. Ryder Cup 1997 spelades på Valderrama Golf Club och genom åren har hela 75 tävlingar på LET- och LETAS-tourerna arrangerats i Spanien.  

Finca Cortesin

Finca Cortesin ligger i hjärtat av Costa del Sol i Andalusien, och har tidigare varit värd för Volvo World Match Play Championship tre gånger och är känd för sin fantastiska konditon på fairways och greener samt sin utmanande bandesign.

– Vi är mycket glada att kunna tillkännage Spanien som värdnation för Solheim Cup 2023 när matchen återvänder till europeisk mark för den 18:e upplagan av Solheim Cup. Spanien är en passionerad golfnation med kunniga fans och med generationer av duktiga golfare, medan Andalusiens starka kulturarv kommer att ge en unik upplevelse för spelare, gäster och supportrar, menar Alexandra Armas, vd för Ladies European Tour.

Spanska golfare har spelat en stor roll i Solheim Cup sedan det inledande evenemanget hölls 1990, med sju spelare som representerat Europa genom åren, det är bara Sverige och England som har bidragit med fler spelare. På senare tid har hemmafavoriten Carlota Ciganda deltagit i de fyra senaste upplagorna. Även Azahara Munoz, som kommer från Andalusien, har också varit med fyra gånger sedan hon debuterade 2011.

Solheim cup

– Jag kan försäkra er att vi kommer att vara värd för den bästa och roligaste Solheim Cup någonsin. Costa del Sol är ett unikt resmål i världen och genom evenemang kommer alla att se det. Jag vill också betona att Solheim Cup-platsen, Finca Cortesin, är en av de bästa anläggningarna i Europa med sitt hotell som rankas som nummer 1 i Spanien, så lagen kommer att njuta av en gästfrihet i världsklass i en spektakulär miljö, berättar Íñigo Aramburu, vd på Deporte & Business som står som arrangör för Solheim Cup 2023.

Spanien blir det sjätte landet i Europa som är värd för det största evenemanget inom damgolf efter Skottland, Wales, Sverige, Irland och Tyskland.

Av Fredrik Richter
Foto Pressbilder / Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights