Nyheter

Tiger Woods – miljardär trots bilolyckan

Golfstjärnan från USA tackade ”nej” till ett högt niosiffrigt erbjudande från den omtalade saudiska touren. Tiger Woods vägrade lämna PGA-touren. Woods är miljardär trots bilolyckan.

Pengar verkar knappast vara en bristvara för golfaren, som i dagarna anslutit sig till Forbes lista över idrottare som tjänat över miljarden. På listan finns NBA-legenderna Michael Jordan och LeBron James. Woods har en uppskattad förmögenhet på 1,7 miljarder dollar.

Trots bilolyckan 2021, som nästa tog livet av honom, öser sponsorerna ett guldregn över Woods.

Foto: @Greg Norman Instagram


– Den saudiska touren erbjöd Woods en ”förvånansvärd stor summa” sa LIV Golfs vd Greg Norman till Washington Post. Vi pratar om höga niosiffriga siffror.

Reser med eget flygplan

Woods har till stor del tjänat pengar på sina olika företag utanför proffsgolfen. Tvåbarns-pappan köpte en yacht för 20 miljoner dollar 2004 och har en fastighet för 54,5 miljoner dollar på en 12 hektar stor egendom i Jupiter Island, Florida, för att inte tala om ett privat flygplan.

Det är inte konstigt att golfstjärnan är den bäst betalda golfaren i världen och ligger högst upp på förmögenhetslistan, som även innehåller golfare genom tiderna. Han är således historisk. Hela 800 miljoner dollar har 46-åringen som föddes i Kalifornien samlat ihop under sin karriär. Självfallet är det alla avtal med generösa sponsorer och reklamföretag som öst pengar över Tiger Woods.

Charlie Woods och Sam behöver inte jobba en dag i sitt liv

Barnen, Sam och Charlie Woods, som han har med svenskan Elin Nordegren behöver knappast oroa sig för framtiden när det gäller den ekonomiska biten. De skulle aldrig behöva arbeta en dag i sitt liv, men det vill de förstås. Ingen mår bra av att ärva en stor förmögenhet utan att själv ha åstadkommit något vettigt på egen hand i livet. Tiger Woods ser därför till att inte ge dem allt de pekar på. Istället ser Tiger Woods till att sonen Charlie spelar golf och lär sig att hantera motgångar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights