LivsstilNyheter

Allt fler väljer ett sporthotell till sommaren

Nu bokar många golfsemester utomlands och andra tar en weekend-resa och ser till att ha passet redo för att snabbt komma i väg mot sol och äventyr. Inte många vill ligga och slappa på en strand. I stället är det full fart som gäller även på semestern. Det blir allt fler svenskar som kan tänka sig att checka in på ett sporthotell i sommar, sju av tio, enligt en ny undersökning från Apollo. Så nu lanserar Apollo två nya Powered by Playitas-hotell i Grekland. 

Träning även på semestern

Motion och träning har de senaste blivit en del av många människors livsstil och vardag – både hemma och borta på semestern. I en ny undersökning från Apollo uppger 24 procent att de tränar lika mycket på semestern som i vardagen, sex procent tränar till och med mer på semestern.  

– Efter två år med restriktioner och hemjobb ser vi att 2022 blir ett rekordår för träningsresor, säger Sandra Miller Kinge, Kommunikationschef Apollo.

En tydlig trend är att vara aktiv under semestern också blivit en allt viktigare del av resan och semestern. 

– Hittills i år har försäljningen av träningsresor ökat med 20 procent jämfört med samma period före pandemin. Crossfit, simning, cykling, yoga och gruppresor är populärt och även intresset för padel på våra resmål ökar, säger Sandra Miller Kinge. 

Två nya sporthotell i Grekland

Inför sommaren 2022 lanserar Apollo två nya sporthotell i Grekland: Porto Myrina – powered by Playitas  Levante – powered by Playitas. Totalt har nu Apollo 10 hotell för träningsresor.

– Att hotellen är märkta med powered by Playitas innebär en garanti för utmärkta träningsmöjligheter. Vi har sett över gymutrustning, mat, program på plats och anlitat instruktörer som är på samma höga nivå som andra Playitas-anläggningar, säger Sandra Miller Kinge. 

Foto: Apollo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights