Nyheter

Rory McIlroys vrede: ”LIV-spelarna har inte här att göra”

Nu höjer golfstjärnan Rory McIlroy rösten mot de 17 LIV-spelare, som finns i startlistan under Europatourens flaggskeppstävling BMW PGA Championship på Wentworth. Nordirländaren tycker inte att golfarna har rätt att vara med.

– Min åsikt är att de inte ska spela här. De har helt enkelt inte här att göra och de tar plats för andra spelare, som hade kunnat få en chans att visa vad de går för. Spelarna har lämnat PGA-touren för pengarna på LIV. Därför ska de inte delta i tävlingar på båda tourerna.

Rory McIlroy

– De flesta som lämnat för LIV är proffsgolfare med karriären bakom sig och som inte längre vinner några tävlingar, säger Rory McIlroy i intervjun, som ni kan se i klippet nedan.

Ryder Cup i Rom

Rory McIlroy beskriver också sina ansträngda relationer med tidigare Ryder Cup-lagkamrater som spelar på LIV Golf-touren.

– Vad Europas lag i Ryder Cup behöver är unga, ambitiösa golfare som kan bli riktigt bra. Vi måste tänka på framtiden och låta nya spelare kliva fram.

Tycker olika om spelarna på LIV-touren

Kommentarerna på sociala medier är många. Vissa håller med McIlroy om att ”svikarna” inte ska kunna delta i tävlingar på PGA-touren. Andra ser hela diskussionen som snurrig:

– Golfspelarna som Rory McIlroy talar om i klippet kvalificerade sig så de är med. Spelare som inte kvalificerade sig kommer inte in. Det är enkelt. Varför är LIV den enda touren, där spelare ska vara låsta och inte kunna spela på andra tourer? Spelare från alla andra tävlingar runt om i världen kan spela DP- och PGA-turneringar. Varför välja LIV? Hur är det med alla europeiska spelare som spelar på PGA-touren, de lämnade också för pengarna. McIlroy och Lowry spelar båda huvudsakligen PGA-tourevenemang och lämnade DP-touren bakom sig så varför är de där? Alla är hycklare, skriver läsaren Eric Fletcher i kommentarsfältet vid YouTube-videon.

Även Shane Lowry öppnar upp om sin åsikt i frågan:

– De är här för att förstöra.

Shane Lowry saknar dock en del spelare, som han alltid gillat medan andra, som nu gått över till LIV-touren, är golfare som han aldrig umgåtts med.

– Jag hälsar på vissa, men inte på andra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights