NyheterTävlingar

Spännande sista dag i Scandinavian Mixed

Inför det sista varvet av den första upplagan av Scandinavian Mixed är det många om budet. Ledningen delas av fyra spelare, två män och två kvinnor, vilket är ett bevis på tävlingsledningen har satt upp banan på ett rättvist sätt. Caroline Hedwall hade länge en tvåslagsledning, men en dubbelbogey på det 17:e hålet gjorde att en trio kom ikapp henne och det ser ut att bli en rafflande avslutningsrunda på Vallda GC.

Det var en blåsig lördag som gjorde att spelarna fick använda många typer av slag för att bemästra vinden. De som klarade detta bäst var Rhys Enoch och Jason Scrivener, båda med erfarenhet av att spela i vind. De sköt 66 slag och avancerade hela vägen upp till toppen.

Jason Scrivener sköt en 66:a på lördagen och delar ledningen inför avslutningsrundan.

För Caroline Hedwalls del tog det några hål innan hon fick ordning på sin golf, men sen rullade hon i fem birdies och gjorde ett litet ryck i täten. Tvåslagsledningen försvann dock i ett vattenhinder på det 17:e hålet med en dubbelbogey som följd. Hon kom till slut in på 73 slag och är totalt 12 under par inför söndagen. Ett resultat hon delar med Enoch, Scrivener och Alice Hewson från England som avslutade med tre birdies på sista fyra hålen.

Kvartetten som leder

Jason Scrivener har spelat riktigt bra under året och ligger sjua på Race to Dubai-rankingen, men jagar precis som Rhys Enoch sin första seger på Europatouren. Alice Hewson har vunnit en tävling på Ladies European Tour. Caroline Hedwall har mest rutin i kvartetten som leder. Hedwall har vunnit en mängd tävlingar världen över och har även två lagsegrar i Solheim Cup. Vi får dock gå tillbaka till 2013 för att hitta hennes senaste seger, men hon ser fram emot avslutningsrundan.

– Det är jättekul att det är två män och två kvinnor i toppen. De har satt upp banan perfekt och det ska bli spännande och kul att spela imorgon!

– Det var riktigt tufft där ute idag. Jag fick nästan en chock på första tee att det blåste så mycket. Men jag fick igång spelet bra. Trist avslutning dock, men det är sånt som händer, berättade Caroline.

Även Alice Hewson älskar tävlingsformatet och banan.

– Det var fantastisk kul där ute idag. Det var tufft i vinden, men samtidigt hade jag och mina medspelare och min caddie så kul på banan så stämningen var på topp hela dagen.

Alice Newton hade en kul lördag på Vallda GC.

Jason Scrivener och Rhys Enoch gick ut tidigt på lördagen och slapp därmed den värsta vinden. Men båda var väldigt nöjda med sitt spel.

– Jag hade lätt tagit ett varv på par idag om jag blivit erbjuden det innan jag gick ut. Men jag fick en bra start och det bara fortsatte. Jag älskar den här banan och det har varit riktigt coolt att tävla mot tjejerna och nu får vi se vem som tar hem detta på söndag, sa Jason Scrivener efter sin fina 66-runda.

– När jag slog ut imorse tänkte jag att nu är det bara att försöka par hela tiden. Det kommer räcka långt. Men sen kom jag igång och jag svingade fritt och lugnt hela dagen så det blev en bra score till slut. Det är bara att försöka samma saker igen imorrn, menade Rhys Enoch som går ut i ledarboll på söndag med Jason Scrivener 13:35. Caroline Hedwall och Alice Hewson slår ut 13:25. Sändingen på Viasat Golf börjar 13:30. Må bäste man, eller kvinna, vinna den första upplagan av Scandinavian Mixed!

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights