NyheterTävlingar

Glada spelare i historisk tävling

Christine Wolf från Österrike blev den första kvinna att ta ledningen i en tävling på The European Tour. Wolf är i täten efter den första dagen av Scandinavian Mixed på Vallda GC tillsammans med engelsmannen Sam Horsfield där startfältet bestod av 78 män och 78 kvinnor.

Under den historiska tävlingen där både män och kvinnor kämpar om samma pokal och prissumma var det männen som dominerade under förmiddagen, men där kvinnorna kom tillbaka starkt under eftermiddagen, ledda av Wolf som gick de sista nio hålen sex under par och kom till slut in på 64 slag, åtta under par.

Efter en 12-månaders försening på grund av Covid-19-pandemin var det många spelare som såg fram emot att få spela den historiska tävlingen. Värdarna Henrik Stenson och Annika Sörenstam gick i samma boll med dansken Thomas Björn och båda var nöjda med arrangemanget och stämningen på banan. Stenson spred sin drivar och Sörenstam missade några korta puttar, och värdarna kom in på två under par respektive ett över par, men njöt ändå att tävlingen äntligen var igång.

Wolfs felfria runda

Wolf var bogeyfri på Vallda och med sina sex birdies och en eagle var det i stort sett en felfri runda. Hon hade sin mamma som caddie under det historiska varvet.

– Jag började ganska bra och gjorde birdies på de första par-femmorna. Jag satte upp flera inspel nära efter det, men fick inte i puttarna. Men på de sista nio var puttern plötsligt glödhet och jag satte allt. Det var riktigt trevligt, sa en nöjd ledare.

Christine Wolf efter en av många birdies under det första varvet av Scandinavian Mixed.

– Det är ett otroligt kul tävlingsformat. Där jag bor finns det många killar jag spelar emot och jag gillar verkligen att tävla mot dem.

Sam Horsfield har spelat riktigt bra golf under våren och försommaren med bland annat två topp-5 placeringar och var inte förvånad över sitt fina spel på den första rundan.

– Jag spelade riktigt stabilt. Jag träffade alla fairways på par-femmorna idag och gjorde birdies på samtliga. Sen blev ytterligare några birdies här och där så det var skönt. Det här är en annorlunda tävling mot vad vi är vana vid, men jag gillar det verkligen. Vi hade riktigt kul i bollen och Alice Houston som jag spelade med imponerade stort.

Nöjda tävlingsvärdar trots knackigt spel

Tävlingsvärden Henrik Stenson spred sina utslag till en början men fick ordning på sitt långa spel efter ett tag.

– Det var inte det vackraste spelet idag men det var jättekul där ute och vi började och slutade varvet som vänner, sa Stenson som spelade med Annika Sörenstam och Thomas Björn.

– Om Thomas hade tagit hand om det långa spelet och jag puttningen idag hade det blivit ett bra resultat. Jag har mycket arbete kvar att göra med svingen, den saken är klar, menade Stenson.

Värdparet Sörenstam och Stenson hade det kämpigt stundtals på banan. Men var mycket nöjda med dagen ändå.

För tävlingsvärdinnan Annika Sörenstam blev det fem bogeys och fyra birdies och 73 slag totalt på öppningsvarvet.

– Jag njöt verkligen där ute. Ibland handlar det inte om scoren, utan om atmosfären, människorna och omgivningen. Vi kunde inte ha fått en bättre start på vår tävling. Jag är ganska nöjd med mitt spel tee till green, men puttningen funkade inte alls idag.

– Det var fantastiskt att ha familjen på plats här. Jag har inte tävlat i Sverige på 13 år och att ha sina barn och sina föräldrar här som tittar och hejar på mig är väldigt speciellt. Det var en fantastisk dag och det verkar som att många spelare hade kul därute idag, sa Sörenstam.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights