Nyheter

Spelarna kämpar mot hettan

Det är inte helt lätt att spela i 37 graders värme, lägger man därtill att det fortfarande brinner stora områden av skog och mark i närheten i Kalifornien kan man förstå att golfspelarna i Mission Hills Country Clubs pågående major kommer att få det tufft.

Temperaturen väntas dessutom stiga de närmaste dagarna upp till hela 40 grader så detta spel kan då bli något av de hetaste någonsin. För någon vecka sedan mättes hela 48 grader på ökenbanan i Mission Hills, också det i Kalifornien. Så det blir den spelare som klarar hettan allra bäst som kommer ta hem segern.

Anna Nordqvist

Alla deltagare dricker mycket vatten och får även åka med i egna vagnar, för att hettan inte ska göra dem sjuka. Det har till och med hänt att telefoner har stat att fungera av den extrema värmen.

En av de spelare som ses på banan är svenskan Anna Nordqvist som dessutom säga vara i strålande form. Hon kom till exempel tvåa i en tävling i Arkansas nyligen. Men just i skrivande stund är det Brooke Henderson som ligger etta, kanadensiskan lyckades tackla hettan, men säger till CNN att det är ”rysligt varmt därute”.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights