NyheterTv

Storbråket eskalerar – därför är Brooks Koepka rasande på Bryson DeChambeau

Så var det dags igen för spydiga kommentarer mellan rivalerna Bryson DeChambeau och Brooks Koepka. På sociala medier krigar de med elaka kommentarer och golfvärlden häpnar över den ”hink och spade-mentalitet” som pågår mellan dessa professionella golfspelare.

Gillar inte sin landsman

Upprinnelsen till den senaste ordväxlingen är Koepkas tv-intervju som visar tydligt hur illa han tycker om landsmannen Bryson DeChambeau.

Ni har väl inte missat den senaste veckans TV-intervju, där Koepka himlar med ögonen och kommer av sig totalt när motståndaren DeChambeau travar förbi.

Filmen visar att relationen mellan de båda majorvinnarna är allt annat än god. I videon ser vi Koepka intervjuas av Golf Channel efter sitt andravarv av tävlingen PGA Championship. Mitt i intervjun ser man plötsligt Bryson DeChambeau passera bakom Koepka samtidigt som denne suckar, himlar med ögonen och tappar fokus. Detta har gjort att Brooks Koepka inte längre är den mest omtyckta golfaren just nu.

Vill stjäla rampljuset från Mickelson

– Hans beteende är inte ok. Golf är en gentlemannasport och Bryson har fått nog av Koepkas negativa attityd, skriver CNN golf.

Rivaliteten mellan Koepka och DeChambeau har pågått i flera år och intensifierades i januari 2020, när DeChambeau gjorde sig lustig över Koepkas fysik. Koepka pepprade med moteld på Twitter genom att peka på sina fyra stora mästerskap; DeChambeau, som vann förra årets U.S. Open, hade inte vunnit en major då.

Golfspelarna rök också ihop vid Northern Trust 2019 där Koepka var en av flera spelare som kritiserade DeChambeau för långsam spel.

Långsamt spel – därför gillar inte Koepka Bryson

Golfproffsen Kopeka och DeChambeau har alltså ett spänt förhållande efter flera duster de senaste åren. Varför då, kan man undra. En av anledningarna sägs vara Dallas-bon Brysons irriterande långsamma spel. Kopeka tycker att Bryson DeChambeau medvetet kör sitt ”vetenskapliga race” på banan för att psyka övriga spelare.

Irriterande långsam

I ett twitter-inlägg ser vi bevis på att Bryson DeChambeau inte alltid är den snabbaste spelaren på touren.

Mitt emellan står nu Phil iMickelson som försöker hålla sig neutral på sociala medier. Han undrar lite vad som försigår. En storm har blåst upp och det är Phil Mickelsons många fans som skriver på sociala medier att Koepka gör allt för att stjäla rampljuset från Mickelson som vann PGA Championship – mot alla odds.

Läs mer här>>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights