Golfbanor i USANyheterTävlingar

Strålande, Bronte Law!

Jessica Karlsson lyckades inte följa upp sitt fina spel från de två första dagarna i Dubai Moonlight Classic. Karlsson avslutade med en 74-runda och föll ner från delad ledning till en slutlig 11:e plats på totalt åtta under par.

Inför den sista dagen var det 19 spelare inom sex slag från täten på Emirates Golf Clubs Faldo Course. När mörkret föll och strålkastarna sattes på var det många spelare som satte full fart direkt. De thailändska systrarna Jutanugarn spelade bra, likaså tyskan Esther Henseleit, mexikanskan Maria Fassi höll hårt i sin ledning, men på de sista nio hålen var det ingen som kunde stoppa engelskan Bronte Laws framfart.

Dubai. Klockan är runt 20 på kvällen. Det är fortfarande över 30 grader varmt och strålkastarna lyser upp Emirates Golf Club.

Law inledde den sista dagen med fem raka par. Sen kom två birdes och ytterligare en räcka par. Men på de sista nio släppte hon loss allt, passerade alla spelare och kunde till slut vinna med ett slag före Maria Fassi.

”Det känns overkligt”

– Jag sa till min caddie igår att vi skulle försöka skjuta sju under par idag. Och så blev det till och med ett bättre. Det känns overkligt, jag är så glad att vara tillbaka som vinnare, det var ett bra tag sedan, sa Law efter sin seger.

Law har kämpat med sin sving de senaste åren och det har varit en lång väg tillbaka.

– Det har varit otroligt jobbigt och det har funnits dagar då jag tvivlat på att jag någonsin skulle vinna igen. Jag är så glad att allt arbete börjar ge resultat. Det är svårt när saker och ting inte går som du vill och det känns som att hela världen är emot dig, men jag har många människor som stöttat mig på vägen.

Law har en seger på LPGA-touren, men det här var hennes första på Ladies European Tour.

– Jag har så många vänner på LET som jag har växt upp och spelat golf med, så att få dela den här segern med dem är väldigt speciellt.

Jessica Karlsson blev bästa svenska med sin 11:e plats. Trots den trista 74-rundan på fredagen får hon trösta sig med att formen är på uppgående. Johanna Gustavsson blev näst bästa svenska på en delad 15:e plats. Caroline Hedwall slutade delad 25:a och Linda Wessberg delad 30:e.

Foto: Tristan Jones / LET

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights