NyheterTävlingar

Ström tappade segern på sista nio

Linnea Ström ledde Magical Kenya Ladies Open efter första varvet. Hon ledde även efter andra och tredje varvet. Nio hål in på avslutningsrundan var hon i delad ledning med tyskan Esther Henseleit. Men de sista nio hålen blev tyvärr veckans sämsta för Ström och hon tappade inte bara segern, utan även andra platsen i årets första tävling på Ladies European Tour.

Linnea Ström hade en tuff sista dag i Kenya. Foto: LET.

Henseleit vann tävlingen 2019 som var senaste gången den spelades och lyckades försvara sin titel. Trots en bogey på det första hålet studsade Henseleit tillbaka med birdies på tvån, trean, sexan, och åttan och var då ikapp Linnea Ström. Svenskan tappade på de sista nio och istället var det spanjorskan Marta Sanz Barrio som närmade sig Henseleit. 69 slag för Barrio den sista dagen tog henne till totalt ett under par för tävlingen och tvingade tyskan att göra par på det sista hålet för att säkra segern.

Segerfirande på 18:e green. Foto: LET.

– Jag har kämpat med puttningen det senaste året och det kändes häftigt att jag lyckades sänka putten på det sista hålet för seger, sa en lättad Henseleit.

Linnea Ström avslutade med 77 slag och slutade trea. Jenny Haglund blev delad femma efter fint spel ööver helgen. Även Elin Arvidsson spurtade fint till en slutlig 12:e plats.

Klicka här för att komma till slutresultaten från Magical Kenya Ladies Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights