GolfeventNyheterTävlingar

Succé för Lasse Åbergs hickorygolf

Den omåttligt populäre filmkaraktären Stig-Helmer har återigen gjort avtryck i golfhistorien. Ni minns väl hur den han i den ”Ofrivillige golfaren” tränade svingen i en golfmaskin, som den glade skotten i sitt slott uppfunnit.

Golfträningsmaskinen ”Golfmaster” konstruerad för Lasse Åberg till filmen ”Den ofrivillige golfaren” 1993. Foto: Tekniska museet

I säckiga äppelknyckarbyxor och remsandaler stapplade Stig-Helmer ut på banan för att tävla med sin rival Bruno Anderhage.

”Den ofrivilliga golfaren” hjälpte golfen att bli stor i Sverige. Regissören Lasse Åberg hämtade inspiration från sitt eget liv för kultfilmen.

Stig-Helmers alias, konstnären och filmskaparen Lasse Åberg, har spelat golf i sin hemkommun Bro-Bålsta och han instiftade greensometävlingen Stig-Helmer Competition 2014.

Hickory open

I veckan var det dags för den spännande tävlingen. Hickory open ägde rum på Bro-Bålsta precis som tidigare år.
– Eventet blev en succé. Vi hade tjugo deltagare – nära all time high, berättar Patric Andersson, ord­förande för Hickorykommittén på Bro-Bålsta.

Totalt lockade tävlingarna runt 80 deltagare.
– Det var en väldigt lyckad helg och vi hade tur med vädret. Inte för varmt, inte för kallt, konstaterar Patric Andersson och förklarar att de flesta spelar med kopior av klubbor som användes på 1920-talet.

För 91 år sedan vann amatören Bobby Jones – grundaren av majortävlingen The Masters – golfens dåtida Grand Slam genom att under samma år vinna The Open Championship, U. S. Open, The (British) Amateur Championship och U. S. Amateur. Klubbens medlemmar, deras gäster och andra golfare gavs nu möjlighet, att under Sveriges populäraste hickorygolfhelg på Bro-Bålsta GK spela golf med motsvarande utrustning som Jones och hans motståndare använde. 

Läs mer här>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights