NyheterTävlingar

Svensk puttdominans i Orlando

Popstroke är ett koncept som kallas Eatertainment baserat på puttning/minigolf samt mat & dryck med sex anläggningar i USA och många fler under projektering. Självaste Tiger Woods är delägare och tillsammans med TaylorMade Golf har man stora planer för framtiden och Popstroke är redan värderat till 7 miljarder kronor.

I veckan spelades den första tävlingen på Popstroke Tour Series i Orlando där Sverige hade ett starkt lag på plats och de svenska spelarna levererade med besked.

Först avgjordes en Stroke Play (4 rundor 18 hål slagspel) om 15 000 dollar, där vinnarens del var 5 000 dollar. Gunnar Bengtsson tog hem en klar seger efter imponerande spel hela vägen som landade på 14 under par, fyra slag före tvåan. Mattias Hägglöf och Alexander Malina delade sjätteplatsen, Kevin Sundström kom på 13:e plats och Hans Olofsson slutade 19:e.

Därefter vidtog en ny tävling, en så kallad high roller med en startavgift på hela 5 000 dollar och med endast åtta deltagare, men också möjlighet att vinna en ännu större prischeck där vinnarens del var 20 000 dollar.

Alla fem svenskar deltog i denna tävling över tre varv slagspel, där de tre bästa fick priser.

Hans Olofsson visade tydlig lust till revansch ganska direkt, 4 under par på den första rundan följdes upp med nytt banrekord på 29 slag, 7 under par, rundan avslutades med 4 raka ettor (spik), vilket chockade både motspelare och publik då just hål 17 och 18 var rejält svåra.

Med en ledning på fem slag inför sista rundan skulle Hans bara knyta ihop säcken, men lite för många misstag i kombination med att Kevin Sundström och Mattias Hägglöf rullade i spik efter spik satte press och plötsligt var det bara bana 18 kvar, där Mattias satte en etta för att gå upp på lika på 10 under par totalt och pressa Hans till att slå en tvåa för särspel. Hans klarade den pressen och la även i två raka tvåor i särspelet som avgjordes på hål 18, Mattias matchade den första men en trea i andra särspelshålet innebar att segern och 20 000 dollar hamnade hos Hans Olofsson. Mattias tog hem 12 000 dollar och Kevin som var bara ett slag efter tog hem 8 000 dollar för tredjeplatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights