Nyheter

Out of Bounds förvärvar Droppbollen.se

Out of Bounds grundades 2007 och samarbetar i dagsläget med 260 golfklubbar. Förra året ökade försäljningen av golfbollar med 30 % och under 2023 planeras en återvinning av fyra miljoner golfbollar ur klubbarnas vattenhinder. För att fortsätta tillväxten på den svenska marknaden förvärvar man nu Droppbollen.se, en e-handelsplats som startades 2018.

– Vi kommer göra vårt yttersta för att alla golfare som varit kunder till Droppbollen får en fortsatt riktigt bra köpupplevelse hos Out of Bounds framöver. Kunderna erbjuds ett större sortiment av återvunna bollar till snabb leverans och även riktigt prisvärd golfutrustning i många kategorier, säger Johannes Bergenwall, VD på Out of Bounds.

Framöver kommer kunderna att hänvisas till out-of-bounds.se för att fortsätta handla. Och förutom att Out of Bounds tar över kundrelationer och försäljning av bollar från Droppbollen får de dessutom en ny, stark dykpartner. Den tidigare ägaren till droppbollen.se, Jacob Larsson, är en erfaren dykare och kommer fortsätta arbeta med detta, nu för Out of Bounds.

– Jag är väldigt glad över att nu kunna lämna över Droppbollens e-handel till Out of Bounds. Dessutom kommer det bli fantastiskt kul att jag och mitt team nu helt kommer kunna fokusera på dykningen, berättar Jacob Larsson.

Genom förvärvet kommer Out of Bounds kunna hjälpa ännu fler golfklubbar att återvinna de bollar som slagits ner i vattenhindren, vilket både är en miljövinst och en bra intäkt för golfklubben.

– Nu har vi goda förutsättningar att kunna fortsätta växa och samtidigt tillgodose ett fullt sortiment av bollmodeller under hela golfsäsongen. Vår verksamhet i Danmark, Tyskland och Nederländerna är marknader som just nu visar en stark efterfrågan för Out of Bounds erbjudande, säger Johannes.

Out of Bounds utsågs nyligen till ”Gasellföretag” av Dagens Industri, en utmärkelse till Sveriges snabbast växande företag. Mindre än 1% av de svenska aktiebolagen uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights