NyheterTävlingar

Max Homa spurtade hem Farmers Insurance Open

Amerikanen Max Homa gick runt den sista dagen av Farmers Insurance Open på Torrey Pines på 66 slag, sex under par och tog därmed hem sin sjätte seger på PGA-touren. Att han gillar att tävla i sin hemstat Kalifornien är tydligt: Det här var 32-åringens fjärde seger på hemmaplan och nu går han upp till topp-15 på världrankingen för första gången någonsin.

– Det här känns som den bästa dagen i min karriär hittills. Men jag hoppas att det kommer ännu bättre dagar framöver, sa en lycklig vinnare.

Segern innebar att han avancerar till andra platsen i FedExCup, efter Jon Rahm som även fanns på plats på Torrey Pines där spanjoren jagade sin tredje seger i rad på PGA-touren denna säsong. Rahm fick dock inte spelet att stämma den sista dagen och fick nöja sig med 74 slag och en delad sjunde plats.

För Max Homa leker livet för tillfället. Han vann sin första seger på PGA-touren 2019 i Wells Fargo Championship och sedan dess har det blivit sex segrar. Det är endast ytterligare fyra spelare på PGA-touren som mäktat med det: Rory McIlroy, Patrick Cantley, Jon Rahm och Justin Thomas.

Hårt jobb är nyckeln till de senaste årens framgång.

– Det finns nog ingen på touren som jobbar så hårt som Max, menar hans fru Lacey.

– Han har ersatt alla tuffa och jobbiga minnen på golfbanan med många bra och han har en fantastisk inställning till livet och golfen nu.

Och de tuffa åren, framförallt 2017 och 2018 har gjort Max Homa till en starkare spelare.

– Jag har sett alla delar av spelet. Jag påminner mig själv när jag blir nervös på sluthålen i en tävling jag är med i, att jag har sett och upplevt det jobbiga i det här spelet. Nu försöker jag istället njuta av situationen och skönheten i det.

Och det verkar onekligen fungera bra.

15 slag efter Homa kom Vincent Norrman på en delad 44:e plats. Norrman var bra med efter två rundor och låg då på delad fjärde plats, men föll tillbaka efter avslutande rundor på 77 och 75 slag.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultaten från Farmers Insurance Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights