Golfbanor i SverigeNyheter

Täby GK rekryterar för framtiden

Täby GK:s styrelse har rekryterat Sofia Pettersson till ny VD/Klubbchef. Sofia har varit medlem på klubben sedan barnsben och kommer senast från Svenska Golfförbundet. I oktober väntar hon sitt andra barn. Linus Karlsson blir ordinarie VD i Täby Golf AB från 1 oktober och fortsätter som tillförordnad Klubbchef i golfklubben tills Sofia är på banan.

Sofia är uppvuxen på Täby GK och har spelat för klubben på hög nivå som junior och senare som universitetsstuderande i USA. Sofia tog sin kandidatexamen i Sports Management 2014 med toppbetyg. Tillbaka i Sverige arbetade Sofia i två år på en byrå inom sponsring och marknadsföring och är sedan 2017 anställd på Svenska Golfförbundet.

På Svenska Golfförbundet har Sofia jobbat på tävlingsavdelningen och varit ansvarig för damernas proffstour. Idag ansvarar hon för banvärdering, paragolf och simulatorgolf. Sofias anställning på Täby startar officiellt 1 januari 2024 men hon planerar göra sin första arbetsdag efter föräldraledigheten i oktober 2024.

– Det känns fantastiskt roligt att bli klubbchef på Täby GK. Det är en klubb som ligger mig varmt om hjärtat, säger Sofia.

– Jag tänkte först att det var dålig tajming med tanke på min kommande föräldraledighet, men jag är tacksam för att klubben har möjlighet att rekrytera på lång sikt och vill satsa på mig. Jag känner Linus sen många år tillbaka och vi båda ser fram emot att jobba tillsammans, fortsätter Sofia.

Linus Karlsson är ett välkänt ansikte på klubben; han har varit medlem sedan 1976, jobbat på klubben sedan 2006, är PGA Professional, och har varit tillförordnad VD/klubbchef sedan början av sommaren. Linus tar nu rollen som ordinarie till Sofia är på banan. Innan han tog steget in i golfen drev han ett familjeföretag inom servicebranschen med ca 20 anställda.  

– Jag ser med glädje fram emot att bilda ett team med Sofia och att tillsammans med den övriga organisationen leda utvecklingen av Täby Golfklubb mot framtiden, säger Linus.

– Styrelsen är övertygad om att detta är rätt väg framåt för klubben. Nu kan vi gå vidare med modernisering av klubbhuset, banan och våra träningsområden, säger Mats Nordqvist, Ordförande i styrelsen. 

– I och med denna rekrytering får vi kontinuitet och framtid. Linus har gjort ett fantastiskt jobb som tillförordnat VD/klubbchef vilket möjliggjort att vi kan anställa Sofia. Vi vill vara en modern och jämställd arbetsgivare och klubb. Vi hälsar Sofia välkommen tillbaka till Täby Golfklubb och önskar både Sofia och Linus lycka till i sina nya roller, avslutar Mats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights