NyheterTävlingar

Två svenskor topp-10 i tourfinalen

Indiens Aditi Ashok tog hem sin andra seger i årets Ladies European Tour genom att vinna tourfinalen, Andalucía Costa del Sol Open de España, efter en spännande avslutningsdag.

Efter rundor på 69-68-68 de första tre dagarna, gick Ashok runt Real Club de Golf Las Brisas den sista dagen på 66 slag för totalt 17 under par och hon vann med två slag.

– Jag spelade bra men fick inte i birdieputtarna de första nio hålen och det var som att jag fick jaga hela tiden. Men sen när de började trilla i på de sista nio kände jag att hade chansen att vinna, sa Ashtok efteråt.

Efter att ha vänt på 35 slag, ett under par, satte indiskan full fart på de sista nio där det blev birdies på hål 10, 13, 15, 16 och 17 och då kunde inte ledarinnan inför det sista varvet, Anne Van Dam, eller någon av de andra spelarna hänga med.

Van Dam, som har vunnit tourfinalen två gånger tidigare, höll länge jämna steg med Ashok men fick ge sig till slut.

– Det var en tuff dag, men Aditi spelade otroligt bra och hon förtjänade definitivt att vinna den här veckan, sa den femfaldige LET-vinnaren Van Dam.

Spaniens Ana Peláez Trivino slutade på tredje plats och Linn Grant, som ledde efter den första dagen, delade fjärdeplatsen med Kristen Rudgeley från Australien. Fjolårsvinnaren Caroline Hedwall spurtade fint med en 66-runda på söndagen som tog henne till en slutlig sjunde plats.

Vinnaren av Race to Costa del Sol, Trichat Cheenglab och Aditi Ashok som vann tourfinalen. Foto: Tristan Jones / LET

I kampen om segern i Race to Costa del Sol var det spännande den sista dagen. Inför finalen var det sex spelare som kunde ta hem titeln men till slut blev det Thailands Trichat Cheenglab som tog hem pokalen. Hennes ledning inför finalen var så pass stor att en 55:e plats räckte för att vinna. Just före Celine Boutier från Frankrike.

Johanna Gustavsson blev bästa svenska på rankingen med en sjunde plats. Linn Grants fina spel på Las Brisas tog henne till en slutligt nionde plats på Race to Costa del Sol.

Cheenglab är den sjätte spelaren att vinna både Race to Costa del Sol-rankingen och titeln som Rookie of the Year under samma säsong.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Andalucia Costa del Sol Open de Espana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights