NyheterTävlingar

Tiger Woods kan inte tävla – har opererat ryggen

Han har haft en otrolig smärta väldigt länge. Nu har Tiger Woods genomgått ytterligare en ryggoperation – sin femte – för att ta bort bitar av en disk som klämmer mot en nerv. Ett ingrepp golfstjärnan bävat för men ändå sett fram emot länge eftersom det är sista vägen ut från smärtträsket.

Vilar ut efter ingreppet


Efter operationen vilar han ut och Tiger Woods team meddelar på twitter, att golfspelaren mår bra och att han nu tar det lugnt och vilar. Tiger Woods kommer inte spela i nästa veckas Farmers Insurance Open och inte heller Genesis Invitational, där han kommer vara värd för tävlingen. Detta innebär att han ändå kommer vara på plats i Los Angeles, då pengar därifrån går till golfspelarens välgörenhetsorganisation.

Tiger Woods zozo 2020

– Jag ser fram emot att börja träna och jag är helt fokuserad på att komma tillbaka ut på touren igen, säger han i ett uttalande.
Det är inte första gången Woods lägger sig på operationsbordet och får hjälp av några av USA:s främsta ryggspecialister. Woods genomgick sin fjärde ryggoperation 2017 och hade då inte spelat i en större turnering på mer än 18 månader. Till skillnad från hans andra operationer var proceduren en ländryggsfusion.

Vad är en ländryggsfusion?

I allvarliga fall avlägsnas mellankotskivorna, eller intervertebraldiskarna och ersätts med benimplantat som tas från patientens bäcken. Ingreppet kallas ländryggsfusion. Många läkare väljer att utföra ingreppet på de skadade skivorna framifrån, genom att först föra undan tarmar och andra organ för att frilägga ryggraden. Därefter avlägsnas den skadade skivan.

Valde ett annat sätt

Men Tiger valde ett annat sätt, nämligen att kirurgen utförde operationen från ryggsidan. Förfarandet, allmänt känt som en ALIF, är ett slutstegsprocedur för någon med kronisk ryggsmärta, skriver Washington Post.

Kroppen tar stryk

I samband med PNC Championship i december, då han spelade med sin son Charlie Woods,11, i Orlando fick Tiger känningar i den nerv som trycks ihop av diskar i ryggen. För att lätta på trycket var han tvungen att genomföra den femte operationen i sin karriär.

Tiger Woods

Det är självklart svårt att vara en spelare på elitnivå med en så svår ryggskada. Varje slag han slog gjorde så ont att han nästan grät. Att leva med smärta är ofta outhärdligt och det blir inte bättre av att känna pressen av att prestera i tävlingar. Om kroppen inte håller, måste en idrottsman eller idrottskvinna gå i pension. Det vill inte Woods. Han har alltid haft golfbanan som sitt hem och utan sina klubbor, vem är han då?

Så ont gjorde det

Tiger Woods har berättat i en film (se den nedan) hur han mirakulöst kunde komma tillbaka och börja spela golf igen efter den operation han gjorde i april 2017.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights