Nyheter

De största långskotten till att vinna The US Open

The US Open är en av de största golftävlingarna och det brukar alltid finnas en klar favorit. I juni är det åter dags att kicka igen tävlingen. Det finns en storfavorit att vinna tävlingen och det är Scottie Scheffler. Han står just nu i 5,00 gånger pengarna som vinnare. Hans främsta konkurrenter är Rory Mcllroy och Xander Schauffele. 

Golf är dock en tävling där mycket oväntat kan hända och det finns flera exempel där en högoddsare har gått vinnande ur tävlingen. Om du tittar på spelbolag som erbjuder betting utan svensk licens ser du att många spelare står i över 100 gånger pengarna. Det kan alltså bli en fin vinst om en sådan spelare skulle vinna. För årets tävling är det Victor Perez och Matt Kuchar som är de största högoddsarna. Att spela på att någon av dem skulle vinna tävlingen ger över 250 gånger pengarna. 

Senast förra året fick vi en ny vinnare i The US open när Wyndham Clark stod som vinnare. Det var då hans första stora majortitel. Han hade tidigare tänkt lägga av, men valde alltså att ställa upp i tävlingen. Clark deltar även i årets tävling och står just nu i 26,00 gånger pengarna. 

Med tanke på de enorma prissummorna som spelarna kämpar om i US Open är det inte konstigt att nerverna inte alltid håller. Det såg vi även exempel på år 2014 när Martin Kaymer stod som vinnare. Kaymer var inte någon av favoriterna innan tävlingen, men lyckades prestera en rekordrunda. Det var Kaymers andra vinst någonsin. Han har dessutom inte vunnit något annat sedan denna tävling 2014.

Ett annat exempel är the US Open 2012 när Webb Simpson stod som vinnare. Det var ett år när många stjärnor misslyckades och spelfältet blev helt öppet. Simpson hade bara varit professionell golfare i fyra år när han vann. Det anses än idag vara en riktigt stor bedrift. 

Man behöver inte gå så långt tillbaka i tiden för att hitta ett riktigt långskott som vinnare. Tävlingen 2019 var det inte många som hade förväntat sig Gary Woodland som vinnare. Brooks Koepka hade vunnit två år i rad och jagade sin tredje titel. Han gjorde också en riktigt bra tävling och slutade som 2:a. Han lyckades dock inte rubba Gary Woodland som tog hem segern. Woodland ledde tävlingen genom hela helgen till många spelbolags förvåning. Det finns alltså chans att något liknande sker i år igen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights