NyheterSpanien

Torremirona – allt på ett ställe!

På de böljande slätterna norr om Barcelona hittar du en golfresort som har allt samlat på ett ställe. Som faktiskt har allt du behöver för en eller två ypperliga golfveckor.  Missa inte Torremirona Golf & Spa!

Jag kliver av flyget i Barcelona och hoppar på transfern norrut mot det gröna och frodiga Spanien, en total kontrast till Murcia och Alicante, där det karga landskapet står i centrum. Skillnaden är slående. Pinje- och lövträd pryder landskapet längs vägen och på höger sida följer vi Costa Bravas pittoreska vikar och vita medelhavsstränder.

Resorten vilar mitt i det böljande landskapet och bergen ramar in vyerna. Inom kort avstånd ser jag poolen, ingången till spa-avdelningen, terrassen, receptionen och flera tee-boxar och greener.

Golfen

Den välvårdade fairwayen sträcker sig framför oss, och en inledande par-4 utlovar en utmaning som sätter tonen för banan. Man kan snabbt konstatera att det är en värdig inledning. Bakom en disig horisont reser sig bergen och träden ramar in det första hålet i en fridfull scen. Solen står lagom högt på himmelen och kepsen skärmar av helt perfekt när man tittar efter sitt utslag.

De första nio hålen tar oss genom en något böljande terräng som är lika vacker för ögat som den är trevlig för golfspelaren. Jag skulle inte klassa den som kuperad, utan som sagt mer böljande. Du får en mix av svagt upp- och nedförslut, och spelar du smart kan du lägga upp dig för spännande inspelsmöjligheter, där du kan gå direkt på flaggan över en sjö eller bunker. Men är du mer försiktig så erbjuds det i stort sett på varje hål vinklar där man kan gå på flaggan på ett mer försiktigt manér.

Vid hål 10 är vi tillbaka vid resorten och ser då hotellgästerna som njuter av en stunds avkoppling på terrassen. Det fina med terrassen och uteserveringen är att man kan följa spelet på hela 10:an, samtidigt som man kan följa både utslag och inspel på flertalet andra hål.  Det som slår mig är hur allt är samlat kring resorten i det vackra landskapet. Och samtidigt – det går inte att ta fel – här står verkligen golfen i centrum.

De sista nio hålen presenterar en något plattare terräng jämfört med de första, vilket ger banan en behaglig variation. Greenerna är subtilt ondulerade och ger en lekfullhet utan att bli överdrivet utmanande. De upplevs som rättvisa, och puttarna följer förväntade banor. En missad putt här kan enkelt härledas till en felaktig bedömning av linjen. Förmågan att inte kunna skylla ifrån sig på dessa greener skapar en särskild tillfredsställelse.

Torremirona Golf är anpassad för alla golfare. Praktiskt taget varje green ger som sagt möjligheter till varierade inspel, vilket ger spelarna friheten att välja mellan det bekväma och det mer utmanande. Banans omgivningar, präglade av naturskönhet och skiftande terräng. Det är verkligen en golfbana jag kan rekommendera! Och det bästa är att vi under hela resan hade heldagsgreenfee, då vi reste med Easton Golf.

Så rent golfmässigt får du en riktigt bra upplevelse, och något jag verkligen kan rekommendera. Allt är nära och det är inga längre sträckor att gå mellan hålen. Samtidigt upplevs hela anläggningen som välskött, vilket bidrar till en härlig spelupplevelse! Men hur står sig hotellet och omgivningarna? Frågar du mig så har Katalonien ett gediget utbud av kultur, mat och natur!

Hotellet

Hotellet ligger vackert i dalen och bergens siluetter är ständigt närvarande. Maten är väldigt bra och trerättersmiddagarna höll samma klass varje kväll. Vinet som serverades till och ingick var också mer än godkänt. Spa-avdelningen är genomtänkt, även om den inte är den största. Det spelar dock mindre roll då den upplevs som exklusiv och avslappnande. Men det bästa med hotellet är läget. Det är lyxigt att det ligger precis vid banan och terrassens utsikt är svår att slå.

Närområdet – mer än bara golf

Torremirona Spa & Golf, beläget bara en kort bilresa från många sevärdheter, är alltså mer än bara golf. Jag tänkte vi skulle berätta om några ställen som är värda ett besök.

Girona

Bara en halvtimme från hotellet ligger Girona. Här får du kullerstensgator, färgglada hus och gotiska katedraler. Att promenera längs de slingrande kanalerna och slå dig ner på en uteservering är helt klart en av höjdpunkterna Girona är känt för sina judiska kvarter, de gamla stadsmurarna och de otaliga broarna över floden Onyar. Om du är intresserad av Game of Thrones får du inte missa trapporna vid Pujada de Sant Domènec, där delar av serien spelades in!

Figueres och Salvador Dalís museum

En annan pärla nära Torremirona Spa & Golf är småstaden Figueres, födelseplatsen för den konstnären Salvador Dalí. Dalís inflytande sträcker sig genom hela staden, men det som verkligen det verkliga utflyktsmålet är Dalí-teatern och museet. En av hans mest berömda konstverk, ”The Rainy Taxi”, en Cadillac med regn som faller inuti, är verkligen en höjdpunkt. I bilen sitter skyltdockor. En man med hajhuvud sitter bakom ratten och i baksätet sitter en kvinna med rufsigt hår. Sniglar kryper på hennes kropp och runt henne växer det sallad. Uppifrån faller det ett konstant regn från ett rörsystem. Installationen kallas ”världens största surrealistiska konstverk”. Även om du inte gillar att spela golf, kan du ändå resa iväg och bo en vecka på Torremirona Golf & Spa, bara för att besöka detta fantastiska museum! 

Costa Brava och maten

I vår resa hade vi fem inkluderade middagar och grundläggande var maten riktigt bra, och vi var mycket nöjda. Men vi testade så klart restaurangutbudet utanför resorten både till lunch och middag. Med hjälp av receptionen kunde vi beställa en taxi och samtidigt så fick vi flera fina rekommendationer på restauranger. Och efter dessa besök kan vi med enkelhet konstatera: Costa Brava är inte bara en visuell njutning utan också en kulinarisk upplevelse. Vi fick prova på flera varianter av regionens specialiteter, som skaldjur, olivoljor och lokala ostar. En av höjdpunkterna var när vi fick tapas med lokala viner till. Det finns också vingårdar i närheten!  

Den här golfveckan kan summeras på flera sätt. Gör man det med ett ord, väljer jag ordet ”fantastiskt”! Ska man använda tre ord så blir det ”nära, smakrikt och kvalitet”. Med andra ord: vill ni ha en bra golfresa, kan ni åka hit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights