Golftävlingar i EuropaTävlingar

Kennegård leder Challengetourfinalen

Inför den sista rundan av Rolex Challenge Tour Grand Final på T Golf & Country Club på Mallorca leder Jesper Kennegård med ett slag och är nära att spela hem kortet på Europatouren nästa säsong.

Kennegård gick den tredje rundan på 67 slag, fyra under under par, och är totalt 10 under par inför avslutningen. Ett slag efter ligger dansken Marcus Helligkilde som siktar på att bli den tredje spelaren från Danmark att vinna hela Challengetouren. JB Hansen gjorde det 2018 och den tidigare Ryder Cup-kaptenen Thomas Björn vann Challengetouren 1995.

Gasade på rejält

Kennegård kom till T Golf & Country Club som 40:e på Challengetour-rankingen och med en vetskap att det skulle krävas en topp-3 placering på Mallorca för att ro hem ett av de 20 Europatourkorten som står på spel. 33-åringen gick de första nio hålen på par, men gasade sedan på rejält på de sista nio som han gick fyra under. Därmed gick han förbi Helligkilde och upp en ensam ledning.

– Det var som igår, tufft där ute. Jag spelade riktigt bra hela varvet, men det var först på de sista nio som puttarna gick i, sa Kennegård som har sin fru som caddie denna vecka.

– Vi försöker ha kul och göra det mesta möjliga av det. Vi har två barn och det är inte så ofta vi åker iväg tillsammans bara vi två, så det är riktigt trevligt när vi väl gör det.

Helligkilde jagar sin tredje seger för året och ser ut att vinna årets Challengetour, då de närmast jagande Ricardo Gouveia och Santiago Tarrio är en bit ner på ledartavlan.

– Jag skulle älska att vinna, JB Hansen och Thomas Björn är två stora namn och det vore stort att göra det som de gjort tidigare. Men det är 18 hål kvar av säsongen och jag måste spela bra för att lyckas, menar Helligkilde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights