Veckans tips!

Sedan i sommar finns det ytterligare en anledning att resa till den skotska regionen Fife, där många klassiska golfbanor ligger. Det senaste tillskottet heter Dumbarnie Golf Links och ligger bara en halvtimmes bilresa från St. Andrews nära badstaden Leven. Även om Dumbarnie Golf Links bara har varit öppen några månader tror många att den snart kommer att rankas bland de 100 bästa i världen.

Vid kusten

Dumbarnie Links är ritad av den förre Ryder Cup-spelaren Clive Clark och banan ligger alldeles vid kusten. Marken är relativt kuperad för att vara vid kusten och därför har de flesta hålen fantastiska vyer över bukten. 600 stora sanddyner har skapats och de flesta tees, till exempel ettan, är upphöjda så att man ser alla hinder, sanddynor och från 14 hål, även havet.

Efter öppningen den 29:e maj haglade lovorden in från spelarna. ”Här kan man spela The Open redan nu” och ”Det ser ut som att banan legat här i 100 år”, var några av kommentererna. Dumbardie Links mäter från 5 300 meter till hela 6 900 meter och även om greenfeen är dyr, 235 pund, lär det vara värt pengarna.

Se videon här!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights