NyheterTävlingar

Veteraner i täten på Kiawah Island

USA:s Ryder Cup-kapten Steve Stricker hade en föraning om att detta kunde hända.

I början av veckan spelade han med Phil Mickelson en match över nio hål mot Zach Johnson och Will Zalatoris när de spelade in sig på Kiawah Island.

– Jag kan säga såhär, Phil pratade väldigt mycket. Och när han pratar mycket brukar det betyda att han spelar bra och är i form, menade Stricker.

Och Mickelsons snack på banan fortsatte under fredagen där han öste i birdies som i fornstora dagar och tog en tidig ledning i klubbhuset.

Jason Day och Padraig Harrington är imponerade av Mickelsons spel. Foto: AP

– Jag är övertygad om att Phil tror att han kan vinna tävlingen, menade Padraig Harrington som spelade med Mickelson de två första dagarna.

– Banan passar honom, förhållandena likaså och att det är en major gör att han taggar till lite extra. På den här banan måste man spela strategiskt, tänka smart och ha tålamod.

Fyller 51 nästa månad

Mickelson fyller 51 år nästa månad, och även om han numera är rankad 115:e i världen och 168:a i FedExCup-rankingen, ska man aldrig räkna bort honom. För två veckor sedan tog han ledningen i Wells Fargo Championship med en imponerande 64-runda på det första varvet. Även om han föll tillbaka till en slutlig 69:e plats, såg man mycket av den gamla Phil Mickelson då. Nu är han i ledning efter två varv i PGA Championship och jagar nu sin sjätte majortitel. Men han har bara vunnit två tävlingar de senaste sju åren och erkänner att den mentala biten av hans golf inte varit på topp de senaste åren.

– Jag jobbar mycket med det. Jag försöker förlänga mitt fokus genom att ibland spela 36 eller till och med 45 hål på en dag och fokusera på varje slag, så när jag går ut och spelar 18 hål känns det inte så mycket. I takt med att jag blivit äldre har det blivit svårare att fokusera och visualisera slagen, men jag har lite olika lösningar på det, menade Mickelson.

– Fysiskt sett känns det som att jag lika stark idag som jag någonsin varit i hela min karriär.

Phil Mickelson har träffat många fairways de två första dagarna.

Mickelson träffade 11 av 14 fairways på fredagen, vilket är ovanligt många för honom. Det innebar att han kunde slå många järnslag från fairway vilket är hans styrka. Med stor hjälp av sin bror Tim som caddie fick de fram rätt avstånd på varje hål och kunde därmed komma nära pinnarna på många hål. Det blev sex birdies på rundan för Mickelson.

– Jag har drivit bra de två första dagarna. Faktum är att jag inte slagit någon jättesned drive alls hittills, menade Mickelson som inför veckan låg på 199:e plats i driving accuracy.

En som imponerades av Mickelsons drivar var Jason Day som spelade med Mickelson på torsdagen och fredagen.

– Han slog inte bort sig någon gång. Normalt sätt brukar han vara riktigt sned från tee, men inte de här dagarna. Och hans järnspel var lika bra som alltid, menade Day.

Fortsätter han att träffa fairways och greener även över helgen kan 50-årige Mickelson bli den äldste majorvinnaren någonsin.

– Alltså, han är inte här för att bara klara cuten. Även en 15:e plats skulle vara en besvikelse för honom. Till och med även en andraplats. Han är här för att vinna, förklarande Padraig Harrington.

I lördagens ledarboll går 50-årige Mickelson med 39-årige sydafrikanen Louis Oosthuizen. De jagas av spelare där flera av dem är hälften så gamla. Vi får se om erfarenhet slår ungdomlig entusiasm i helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights