NyheterTävlingar

Corey Conners leder PGA Championship

Det blev som väntat en tuff match för spelarna att ta sig an Kiawah Island Ocean Course. Endast 16 spelare lyckades gå under par under det första varvet av PGA Championship. Bäst av alla var Corey Conners som gick runt på fem under par och leder med två slag före en sextett där bland annat majorexperten Brooks Koepka och norrmannen Viktor Hovland finns med.

Conners gjorde birdes på alla par-femmor. Han gjorde endast en bogey och såg lugn och stabil ut på Kiawah Island. Men inombords var det andra känslor.

– Det går inte att slappna av på den här golfbanan. Inte för en sekund. Den är otroligt utmanande men jag hade en bra dag idag och försökte göra så få misstag som möjligt, sa Conners efteråt.

En majorexpert jagar ledande Conners

Trots en rejäl motvind på de sista fem hålen gick han dessa två under par och lämnade det stora fältet på tre under par och ryckte åt sig en ledning. Två slag efter lurar Brooks Koepka som äntligen är fri från sin knäskada och som vunnit PGA Championship två gånger tidigare. Dagen började dock inte bra för Koepka med en dubbelbogey på det första hålet, men hittade sedan spelet med bland annat sex birdies.

– Det var en trist start. Jag vet inte om det berodde på att jag inte spelat så mycket på slutet, men det var en usel start, men det var skönt att jag kom tillbaka bra, sa Koepka.

– Men jag älskar när det är svårt. Jag tror att det är därför jag spelat så bra i majors.

Viktor Hovland fick en bra start i årets andra major.

Viktor Hovland spelade mycket stabilt och noterades för en bogey och fyra birdies och norrmannen behåller sin fina form som gett två topp-3 placeringar i rad de senaste veckorna.

– Jag kan inte komma ihåg när det kändes så här bra på en golfbana senast, sa en nöjd norrman efter sin fina inledning.

På 70 slag, två under par, slutade tidigare U.S. Open-vinnaren Gary Woodland, försvarande mästaren Collin Morikawa och 50-årige Phil Mickelson som efter en knackig inledning på rundan kom tillbaka starkt och gick de sista nio hålen fyra under par.

Tufft för världsettan

Världsettan Dustin Johnson hade det jobbigt på Kiawah Island. Drivern fungerade inte alls och det blev bland annat två dubbelbogeys och 76 slag totalt och han riskerar nu att missa cuten i två majors i rad för första gången i sin karriär.

Även Justin Thomas och Rory McIlroy hade trista inledningsvarv. Thomas gick runt på 75 slag med bland annat en dubbelbogey på det 18:e hålet och McIlroy som vann PGA Championship här i stor stil för åtta år sedan, inledde med en drive ner i ett vattenhinder och fick sedan aldrig spelet att stämma. Även McIlroy kom i på 75 slag och en delad 77:e plats.

Henrik Stenson var ett tag nära ledningen men föll tillbaka.

Henrik Stenson spelade som i fornstora dagar och var ett tag uppe och nosade på ledningen. Stenson var tre under par efter 12 spelade hål men en tråkig avslutning med bogeys på 14 och 17 och en avslutande dubbelbogey gjorde att han till slut kom in på 73 slag, ett över par och delar 41:a platsen. Alex Norén, som spelade så fint förra veckan i AT&T Byron Nelson, hade en kämpig första dag på Kiawah Island och kom in på 77 slag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights