Äta & BoNyheter

Viking Glory med Östersjöns första roterande chambre séparée

Vill du ha havsutsikt utan något som skymmer? Viking Line erbjuder en ny, exklusiv chambre séparée, där ingenting kan ta bort den storslagna vyn. var först med att boka!

Utsikt över Östersjön från alla håll

Ett pressmeddelande har kommit till redaktionen, där Rederiet Viking Line berättar att man just nu bygger ett av världens klimatsmartaste fartyg, Viking Glory. Fyren är en inglasad chambre séparée med roterande bord och oslagbar utsikt. Glaskupolen är bokningsbar för allmänheten från och med idag, den 14 september 2021. Samtidigt lanseras också den nyskapande bistrorestaurangen Kobba, står det att läsa i pressmeddelandet.

Spektakulär lokal

– Fyren är Viking Lines kanske mest spektakulära lokal någonsin. Här kan det lilla sällskapet njuta av mat i världsklass på fartygets bästa utsiktsplats. Det blir 220 graders extraordinär utsikt över saltstänkta kobbar och skär – och absolut ingenting som skymmer sikten, säger Lotta Lindroos, lanseringschef för Viking Glory.

sandberg åland
Åland

Är du sugen på en golfresa till Finland? Då är det läge att läsa mer om Viking Glory, som från och med början av 2022 kommer att avgå varje kväll från Stockholm till Åbo.

Nyskapande bistrorestaurang

Fartyget som rymmer 2 800 resenärer kommer att ha totalt sex olika restauranger. Två av dem är Fyren, en inglasad chambre séparée samt Kobba, en nyskapande bistrorestaurang.

Fyren kan bokas för max 12 sittande gäster till såväl frukost som middag. Vill man i stället ordna mingel för fler ryms upp till 26 gäster för en lyxig cocktail. Det är också möjligt att boka mat- och dryckespaket såsom Scandinavian Afternoon Tea Break, Fyren Champagne Break och Fyren Seafood Break.

Hint av skärgård och hav

Skärgårdsoasen Kobba är en högklassig nordisk bistrorestaurang som kombinerar rena skandinaviska smaker med skärgårdsvyer och en okonstlad miljö. På morgnarna serveras här fartygets premiumfrukost medan middagarna bjuder på vällagade rätter med en hint av skog, hav och skärgård. Övrig tid kan den småsugna beställa snacks och smårätter i Kobba Bar.

Läs mer om Viking Glory och hela restaurangutbudet här. Resor med Glory från och med den 1 mars 2022 bokas på vikingline.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights