NyheterTävlingar

Viktor Hovland överlägsen i Mexiko

Han vann tävlingen ifjol. Och i helgen blev Viktor Hovland den förste någonsin att försvara titeln i World Wide Technology Championship at Mayakoba.  I publiken fanns en grupp norrmän som åkt hela vägen till Mexiko för att heja fram sin landsman. Och det gjorde det riktigt bra.

– Det norska folket är väldigt patriotiskt och det är häftigt att se att jag kan få så mycket stöd även i Mexiko, som ligger ganska långt borta från Norge. De var fantastiska, sa Hovland.

Vill tacka för stödet

– De applåderade bra slag och jublade så klart lite extra när jag satte en putt. Det var verkligen trevligt. Jag vill tacka dem så mycket.

24-åringen vann relativt komfortabelt med fyra slag före hemmasonen Carlos Ortiz och ytterligare ett före Justin Thomas. Detta trots att veckan började struligt för norrmannen. Han lånade sin driver till Danny Lee på rangen dagen före tävlingen. Lee ville se hur långt han kunde slå med Hovlands driver och tog i så att skaftet gick sönder. Istället fick han låna James Hahns driver, och det blev onekligen en lyckad lösning.

Det mesta stämde för Hovland den här veckan trots att vissa märkliga saker hände. Efter en inledande 67-runda gick han ut det andra varvet och skulle fortsätta jaga birdies. På ettan slog han ett fint andraslag bara någon meter till höger om pinnen, men bollen landade på ett sprinklerlock och förvann in i skogen. Han skakade dock av sig den dubbelbogeyn och gick varvet på 65 slag.

Stor ledning inför finalen

Under det tredje varvet hände inget konstigt. Istället satte Hovland gasen i botten direkt och öste i birdies. Det blev till slut nio av den varan och nio par och totalt 62 slag och en stor ledning inför avslutningsrundan.

Bra bollträff

– Jag har nog slagit bollen bättre någon gång tidigare, men jag tror inte att jag haft så bra bollträff i kombination med bra närspel och puttning, sa Hovland efteråt.

Under söndagen fortsatte det fina spelet och den fina puttningen han kunde defilera in i mål och bli den första spelare på PGA-touren att försvara en titel sedan Brooks Koepka vann PGA Championship 2018 och 2019.

– Jag kom hit med höga förväntningar, men att det ska sluta så här och vinna med fyra slag, det är riktigt coolt, sa Hovland som i och med segern rusar upp till fjärde plats på FedExCup-rankingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights