Golftävlingar i EuropaNyheterTävlingar

Tung sista dag för Kennegård på Mallorca

Det blev tyvärr en trist avslutning för Jesper Kennegård i finalen av Challengetouren som spelades på T Golf & Country Club på Mallorca. Han behövde komma topp-3 för att få ett av de 20 Europatourkorten som stod på spel och inför den sista dagen var svensken i ledning.

Men efter tre fina rundor på 68-68-67 blev det tyvärr en avslutande 77-runda för Kennegård och han föll ner till en slutlig 8:e plats i tävlingen och en 27:e plats totalt i Challengetourrankingen.

Det blev istället dansk seger på Mallorca. Marcus Helligkilde vann inte bara Rolex Challenge Tour Grand Final, han blev även den tredje dansk att ta hem hela Challengetouren. Thomas Björn gjorde det 1995 och JB Hansen 2018.

Hellingkildes resa under den här säsongen är smått fantastisk. Dansken hade inte fullt spelkort på Challengetouren i början av året men spelade bra i Sverige i maj och kom då tvåa i Range Servant Challenge by Hinton Golf. Sen blev det seger i Vierumäki Finnish Challenge i augusti och även i Swiss Challenge i början av oktober och alltså även i finalen på Mallorca.  

Helligkilde vann finalen på Mallorca och hela Challengetourrankingen. Foto: Getty Images.

Det blev dramatiskt på slutet på Mallorca där Helligkilde fick slå några otroliga slag på det sista två hålen för att bärga hem segern.

– Jag fick ett fruktansvärt läge på det 17:e hålet och lyckades på något mirakulöst sätt få upp bollen på greenen. På det sista hålet fick jag en flyer över hela greenen och bollen hamnade till slut under ett träd. Därifrån slog jag ett riktigt bra slag och lyckades sänka putten för par och seger, berättade Helligkilde efteråt.

– Jag har så många goda vänner och familj hemma och alla har motiverat mig och gjort mig lycklig. Jag försöker umgås med bra människor, och det här är fantastiska människor som alltid inspirerar mig att bli en bättre golfspelare.

De 20 bästa på Challengetouren fick kortet till Europatouren nästa säsong. Kennegård var närmast av svenskarna med sin 27:e plats. Jens Dantorp slutade 29:a, Henric Sturehed 31:a, Jesper Svensson 36:a och Björn Hellgren 42:a.

Klicka här för att komma till slutresultaten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights