NyheterTävlingar

Viktor Hovland vann Mayakoba Classic

Det var en birdie på sista hålet som avgjorde. 23-åringen från Norge segrade i Mexiko och lyckan var total.
– Känns otroligt kul!

Väldigt coolt

Förra gången han spelade Mayakoba Classic var han amatör.
– Då spelade jag bara för att erfarenhet och för att lära mig så mycket som möjligt, sade Hovland på en digital presskonferens efter segern och tillade med glädje i rösten:
– Att spela här för första gången som amatör på PGA -touren och sedan vinna här senare. Det är väldigt coolt!

I två år har han klättrat nästan 2000 platser på världsrankingen och vinsten nu är ett riktigt genombrott. Detta var hans största seger i karriären!

Putten som avgjorde Mayakoba Classic under söndagen kommer Hovland att minnas så länge han lever. Lika dramatiskt måste det ha känts för Aaron Wise inne i klubbhuset som läppjade på en kall läsk medan han nervöst stirrade på tv-monitorn. Wise var 19 under par. Där ute på sista hålet stod den 23-åriga norrmannen som har en ofattbar förmåga att prestera under press. Putten gick i till Viktor Hovlands stora glädje.

Läs mer om tävlingen här>>>

Vet inte hur jag lyckades

– Jag var verkligen skakig på slutet och trodde att jag tappat segern efter andra slaget på 16:e hålet men jag lyckades rädda paret. Jag visste att jag behövde birdie på sista hålet och slog två bra slag och lyckades få i putten. Jag vet inte hur jag lyckades för jag känner mig inte alls bekväm i den typen av situationer, sa Hovland efter segern.

Vem är han då detta underbarn?

23-åringen växte upp i Norges huvudstad Oslo och gick till historien för två år sedan (2018) då han blev den förste norske golfspelare som vann ”The US Amateur” och den förste norrmannen som tävlade i Masters (2019).

Viktor Hovland
Viktor Hovland 16 juni 2019 i Pebble Beach i Kalifornien (Photo by Andrew Redington/Getty Images)
Spelade golf inomhus

Pappa Harald, med samme namn som Norges kung, började spela golf när han bodde och arbetade som ingenjör i USA, i St Louis. Han tog med sig golfklubborna hem till norge och lärde sonen att spela. Då var Viktor bara 11 år. Eftersom det är kallt i hemlandet tillbringade Viktor och hans pappa mesta delen av tiden i en golfhall inomhus. Där slog Viktor Hovland på en driving range och blev bättre och bättre.

Lärde sig engelska genom filmer

Viktor Hovland spelade i Oklahoma med lagkamraterna Kristoffer Ventura och Matthew Wolff. Engelska lärde han sig genom att titta på filmer på tv, speciellt historiska draman såsom ”Lincoln” och ”Amistad”.

Andra sporter unge Hovland var intresserad av var fotboll och taekwondo. Musik gillar han, men helst ska det vara hårdrock ,helst Metallica, Tool och System of the Down.

Se segerintervjun

Efter sin seger på Mayakoba Golf Classic 2020, som presenterades av UNIFIN, talar Viktor Hovland om att ta hem sin andra PGA TOUR-seger.
Här kan ni se intervjun med Viktor Hovland efter segern>>>

Här kan ni se klippet med Viktor Hovland!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights