NyheterTävlingar

Björk leder i Prag – Ryder Cup-kaptenen imponerad

Alexander Björk trotsade blåsiga eftermiddagsförhållanden och gick det andra varvet av D+D REAL Czech Masters på 66 slag, sex under par och leder med ett slag inför helgens spel.

Björk har haft en fantastisk säsong och har slutat topp-10 på DP World Tour hela sju gånger och ligger på åttonde plats på Race to Dubai-rankingen. Det har såklart även Ryder Cup-kaptenen Luke Donald noterat och såg därför till att spela med svensken de två första varven i Tjeckien.

Och Björk fortsatte där med sitt fina spel. Med 13 birdies och resten par efter 36 hål är han helt felfri och leder med ett slag före dansken Nicolai Höjgaard, som även han jagar en plats i det europeiska Ryder Cup-laget.

Björk var ett under par för sin runda efter sju hål, när spelet avbröts på grund av ett åskoväder som rullade in över banan. Den pausen verkade inte ha stört Björk, tvärtom. När spelet återupptogs gjorde han fyra raka birdies och sedan ytterligare en på det 16:e hålet för att ta ledningen på 13 under par.

33-åringen är en av 23 spelare som fortfarande matematiskt kan kvalificera sig till Europas Ryder Cup-lag via European Points-listan. Där ligger Björk på 20:e plats. Kapten Luke Donald tar ut sin wild cards efter nästa veckas Omega European Masters i Schweiz.

– Allt känns bra. Jag hade återigen en riktigt bra dag på golfbanan. Jag fick en bra start, sen var vi tvungna att ta en paus på grund av åskan, men den goda känslan satt kvar och det vara att köra på. Det är alltid skönt att vara bogeyfri. Det visar att det långa spelet varit riktigt bra, sa Björk efteråt.

Danske Nicolai Höjgaard ligger slaget efter Björk och även han ville imponera på Luke Donald.

– Alla i det här fältet vill spela i Ryder Cup. Det märks att det närmar sig. Det enda du kan göra är att fokusera på dig själv, göra dina förberedelser, göra ditt arbete, gå ut och göra ditt bästa och förhoppningsvis kan det räcka till att bli vald av Luke efter nästa veckas tävling, sa Höjgaard.

Även Ludvig Åberg är på plats i Tjeckien för att försöka ta en plats i Europas lag. Också han imponerar på Albatross Golf Resort och ligger delad femma på 10 under par inför helgen.

Klicka här för att komma till ledartavlan från D+D REAL Czech Masters

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights